Digidexo.com

Slik Care for en brukket håndledd hjemme

Som alltid er det lurt å oppsøke lege umiddelbart, og bryr seg om du mener at du har brutt noen bein i kroppen din. Men hvis en eller annen grunn ikke kan gjøre det til et sykehus så snart som mulig, ta disse få enkle skritt for å beskytte din bein (e) fra ytterligere skade.

Bruksanvisning

Etter at det oppstår skade, legg så lite stress og spenninger på håndleddet som mulig. Dette bør være ganske enkelt, siden du kan bruke den andre hånden og føttene til å flytte rundt eller ta andre ting. Hvis noen andre er til stede med deg, sitte eller ligge og tillate dem å ta vare på deg.

Pakk håndleddet med et fint lin klut eller annen type lys, men støttende materiale som kan hindre drastiske bevegelse av håndleddet. I utgangspunktet er du prøver å hindre håndleddet fra krampetrekninger rundt, og dette provisorisk splint vil holde den inntil du får profesjonell legehjelp.

Aldri, under noen omstendigheter forsøk på å bruke hånden eller grep noe hvis du tror håndleddet kan være brutt. Alltid ta de nødvendige forholdsregler. Det er bedre å være safe than sorry. Hvis smerten er uutholdelig, du definitivt ikke bør gjøre noe med håndleddet før en lege kan videre diagnostisere situasjonen.

•  Vurder innpakning armen i fatle for å holde det immobilisert til du kan få legehjelp. Bruk en lang skjerf eller stoffstykke å holde skadde armen i en avslappet stilling, bøyd ved albuen og holdt mot magen. Har noen andre tie seilet om nødvendig - ikke bruk hånden din skadet arm å gjøre noe.