Digidexo.com

Pygeum bivirkninger

Pygeum bivirkninger


Pygeum er navnet på et tre som finnes i enkelte afrikanske regioner. Treets bark brukes til medisinske formål, for eksempel behandling av urin og prostata forhold (spesielt godartet prostatahyperplasi). Det er også brukt til å hjelpe menn med fruktbarhetsproblemer ved å øke sin seksuelle helse. Kontraindikasjoner og spesifikke interaksjoner ikke er godt dokumentert, men, og det er flere bivirkninger som har blitt rapportert.

Historie

Pygeum er ansett å være en urte supplement, og er noen ganger referert til som Pygeum africanum, Prunus Africana eller afrikansk plommetre. Ulike studier sitere de mulige medisinske fordelene med Pygeum, men bruk av produktet for medisinske tilstander ikke er godkjent av US Food and Drug Administration (FDA). Et flertall av de kliniske studier har blitt gjennomført i Europa, der Pygeum er mer vanlig administreres.

Funksjon

Pygeum africanum ekstrakt (PAE) har vært effektiv i å redusere forstørret prostata (prostatahyperplasi); som virker som et anti-inflammatorisk å forbedre mengden av prostata sekreter og etterfølgende reduksjon av spesifikke hormoner som finnes i kjertelområdet. Kombinert, de to hjelpe kroppen moderat hevelse. Pygeum kan også bistå i forsterkningen av blæren fleksibilitet og celle endring. Forbedringen av seksuell funksjon er tilskrevet Pygeum evne til å støtte generelle prostata sekresjon.

Effekter

Bivirkninger forbundet med Pygeum meste skjer i GI (gastrointestinal) området. Disse inkluderer urolig mage, kvalme og irritabilitet av tarmer (forstoppelse og / eller diaré). Symptomer som pustevansker, tetthet i brystet og utbruddet av hudirritasjoner (utslett, elveblest, hevelse) kan være tegn på en alvorlig bivirkning. Oppsøk lege umiddelbart hvis du opplever noen av de ovennevnte.

Advarsel

Ifølge nlm.com har pygeum vært effektiv i å redusere hyppigheten av vannlating, urinretensjon og ubehag forbundet med smertefull vannlating. Men det er "uklart hvordan pygeum sammen til effektivitet eller sikkerheten til andre medisinske behandlinger, for eksempel reseptbelagte legemidler, kirurgiske tilnærminger eller andre urter / kosttilskudd" (nlm.nih.gov/medlineplus).

Forebygging / løsning

Pygeum bør tas under en lege tett oppfølging, da det ikke er godkjent av FDA, og kan motvirke effekten av andre behandlinger. Sørg for å fortelle legen din dersom du har noen hatt kontakt medisinske tilstander (spesielt prostatakreft, diabetes, leversykdom, hjertesykdom eller høyt blodtrykk). Også informere legen din om noen reseptbelagte medisiner, kosttilskudd, vitaminer eller over-the-counter rettsmidler som du tar.