Digidexo.com

Naturlige årsaker til leddsmerter

Leddsmerter er preget av sårhet i ethvert område av kroppen hvor beina møtes, ifølge Mayo Clinic. Andre symptomer forbundet med leddsmerter omfatter ømhet, svelling, mangel på mobilitet og rødhet. Leddsmerter kan være forårsaket av en rekke naturlige årsaker som inkluderer gener, leddgikt, naturlig slitasje eller autoimmun sykdom.

Gener

Et gen feil kan føre til at kroppen til å underproduce kollagen, et protein som finnes i brusk som holder leddene sterk. Som brusken svekker, beina begynner å gnisse mot hverandre og forårsake smerte.

Overvekt

Overvekt øker belastningen på knær, hofter og føtter på en daglig basis. Dette stress over tid fører til betennelse i leddene, som til slutt kan føre til leddgikt.

Injury

Overdreven overforbruk av leddene fra trening eller tunge løft kan føre til leddsmerter og kan utvikle seg til slitasjegikt. Repetitive bevegelser øker brusk sammenbrudd rate, noe som fører til bein å gni sammen og forverre sårhet.

Immune Disorder

Revmatoid artritt er en kronisk tilstand der immunforsvaret angriper leddene og forårsaker betennelse i synovium, den tynne stykke vev som linjer din joint.

Urinsyregikt

En diett høy i den organiske forbindelsen puriner forårsaker urinsyre i kroppen din til å stige, noe som fører til gikt. Urinsyregikt oppstår når urat krystaller dannes rundt leddene og forårsake kraftig, plutselig smerte og hevelse.