Digidexo.com

Effekten av diett og mosjon

Effekten av diett og mosjon


Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC), er den typiske amerikanske dietten klassifisert av oversize porsjoner og usunn mat. I tillegg trenger mange amerikanere ikke får den anbefalte mengden fysisk aktivitet. Voksne 18-64 bør trene på et moderat intensitet i minst fem timer i uken eller på et kraftig intensitet i to timer og 30 minutter i uka. En stillesittende livsstil og dårlige matvaner kan føre til hjertesykdom, diabetes, høyt blodtrykk, hjerneslag og kreft. Med kosthold og trening, kropp og sinn bli sunnere og sjansene for å utvikle kronisk sykdom og andre forhold er redusert.

Sunn vekt

Presidentens råd for fysisk trening holder at kombinasjonen av kosthold og mosjon er den mest kraftfulle verktøy i å nå og opprettholde en sunn vekt. Vekttap og vekt vedlikehold komme ned til kalorier forbrukes gjennom kosten versus kalorier brukt av trening. For å gå ned i vekt, må kroppen bruke mer kalorier enn den forbruker. Gjennom kosthold og mosjon, kan kroppen nå en sunn vekt og redusere kroppsfett. I denne tilstand, er det en redusert risiko for å utvikle kronisk sykdom og andre tilstander assosiert med overvekt eller fedme.

Hjertehelse

Koronarsykdom er forårsaket av oppbygging av fettavleiringer og kolesterol i arteriene som pumper blod til hjertet. En høy-kalori, bidrar høy-fett diett til dette buildup. The American Heart Association anbefaler å spise en diett basert på hele korn, frukt, grønnsaker, magre proteiner som er lav i kalorier og høy i fiber, vitaminer og mineraler.

Trening har også en innvirkning på hjertehelsen. Ifølge University of Maryland Medical Center, hjertet er styrket med trening akkurat som alle andre muskler i kroppen. Jo sterkere hjerte blir, jo lettere det kan pumpe blod, og jo mer åpen og fleksibel blodårene blir.

Mental Helse

The Mayo Clinic har funnet at trening lindrer depresjon og stress. Øvelse utgivelser "feel-good" kjemikalier i hjernen som reduserer følelser av depresjon. I tillegg gir trening en positiv utløp for mestring og sosialisering og hjelper folk få tillit når de oppnår sine mål, eller når de føler seg bedre om sitt utseende.

Mat har også en innvirkning på psykisk helse. En 10-årig studie publisert i 2010 viste at kvinner som spiste en diett høy i fett og bearbeidet mat var mer sannsynlig å føle depresjon og angst. Den Alzheimerâ € ™ s Association siterer også en langtidsstudie som fant fedme, høyt kolesterol og høyt blodtrykk hos middelaldrende voksne økte sjansene for å utvikle demens senere i livet.

For å holde hjernen sunn, anbefaler Alzheimers Association spise mat som mørkhudet frukt og grønnsaker som har høye nivåer av antioksidanter, samt fisk, som er høy er Omega-3 fettsyrer. Dette næringsstoffet er antatt å hjelpe hjernen fungere mer effektivt.

Bone Health

Mat rik på kalsium og vitamin D bygge sterke bein. Disse omfatter melk, yoghurt, ost og fisk. På samme måte kan en diett blottet for disse næringsstoffene forårsake bein å miste masse, som fører til en økt risiko for osteoporose og brudd. Nesten alle av kroppens kalsium finnes i skjelettet. Når kroppen ikke får tilstrekkelige mengder gjennom maten, det tar det fra bein i stedet.

Akkurat som muskler, bein blir større og sterkere gjennom trening. The National Osteoporose Foundation anbefaler regelmessige vektbærende øvelser for å hjelpe folk å bygge sunne bein. Trening er spesielt viktig for barn å hjelpe dem å utvikle bein til sitt høyeste tetthet.