Digidexo.com

Magesmerter hos barn

Magesmerter hos barn

Magesmerter hos barn er en vanlig tilstand adressert av barneleger, men diagnostisere årsakene til en "vondt i magen" kan mange ganger vise seg å være en utfordring. Mulige årsaker til magesmerter hos barn kan være banale årsaker som gass, overspising eller stress til mer alvorlige årsaker som et magevirus og selv livstruende årsaker som en blindtarmbetennelse. Overall, magesmerter hos barn forbedrer vanligvis innen 24 timer og er lett behandles hjemme.

Årsaker

Magesmerter hos barn kan være et resultat av en bakteriell eller viral infeksjon i magen, inkludert felles mage influensa. Smerte kan også være et resultat av mat-relaterte problemer som for eksempel matforgiftning eller matallergier. Barn kan også ha forspist eller opplever overdreven gassproduksjon på grunn av den type mat spist. Alvorlige årsaker til magesmerter kan omfatte forgiftning fra inntak av giftige stoffer som såpe eller rengjøringsmidler eller mulig overdose på vitaminer eller medisiner. Hvis barnet opplever kroniske magesmerter, kan han ha oppstått en underliggende medisinsk tilstand som en blindtarmbetennelse eller diabetes.

Testing

Hvis barnet opplever kronisk, konsistente magesmerter, vil barnelege vurdere barnet ditt for mulige underliggende medisinske tilstander og komplikasjoner. Barnet ditt er sannsynlig å gjennomgå en grundig medisinsk evaluering som kan omfatte en rektal undersøkelse for å teste for tilstedeværelse av blødning. Avføringsprøver kan tas for å teste for tilstedeværelse av blod, bakterier og parasitter, og urinprøver kan bli tatt for å analysere for kulturer og urinanalyse. Din barnelege kan også kreve bildebehandlingstestprosedyrer som ultralydundersøkelser, røntgen og CAT skanninger av mageregionen. Videre undersøkelse og evaluering fra en pediatrisk gastroenterolog kan være nødvendig å finne årsaken til barnets magesmerter.

Hjem Behandling

Den beste hjem behandling for et barn å oppleve magesmerter er nok hvile til smerten har gitt seg. Prøv å gi barnet ditt en varmepute å hvile med, som kan hjelpe barnet ditt slappe av og lindre noe av smerten. Oppmuntre barnet til å drikke rikelig med væske for å hindre dehydrering. Hvis barnet ditt ikke er i stand til å holde væsker ned, prøve å gi henne ett femtinitti gram av væske hvert 20. minutt, eller prøve å gi henne is chips eller terninger å suge på. Hvis barnet ditt har magesmerter ledsaget av diaré, unngå å gi henne tungt brus, sportsdrikker, juice eller kaffe, som kan ytterligere irritere diaré symptomer. I stedet tilbyr henne ginger ale, en varm suppe buljong eller rehydrering væsker som Pedialyte. Hvis barnet ditt er i stand til å spise fast føde, holde henne diett blid ved å tilby ris, kjeks, ristet brød, bananer og applesauce.

Profesjonell behandling

Barn som har magesmerter som krever medisinsk vurdering vil bli behandlet av deres barnelege eller en gastroenterolog, ifølge testresultater. Mulig behandling kan inkludere retninger for omfattende hjem hvile og en økning i væsker, sammen med et tørt diett eller muligens sykehusinnleggelse og kirurgi for alvorlige komplikasjoner som følge av magesmerter.

Betraktninger

Diaré som følger alvorlige magesmerter vanligvis indikerer en virusinfeksjon og vil trolig vare i minst 72 timer. Se barnelege umiddelbart hvis barnet opplever magesmerter og oppkast som varer lenger enn 24 timer. Magesmerter med feber indikerer ikke nødvendigvis et alvorlig problem, men bør overvåkes nøye.