Digidexo.com

Tegn og symptomer på Hansens sykdom

Hansens sykdom, ellers kjent som spedalskhet, er forårsaket av en infeksjon fra bakterien Mycobacterium leprae. Tegn og symptomer ofte dukker opp år etter første infeksjon. Sykdommen påvirker huden, øvre luftveier og perifere nerver. Kjenne tegn og symptomer på Hansens sykdom er avgjørende for å motta en tidlig diagnose. Behandle sykdommen på et tidlig stadium hindrer potensielt alvorlig nerveskader og påfølgende uførhet.

Nummenhet

Ifølge New Zealand Dermatologisk Society, en av de mest vanlige tidlige tegn på Hansens sykdom er nummenhet, som begynner i fingertuppene og tær. Vanligvis har den første følelse som går tapt er oppfatningen av temperaturen. Etterpå sakte svinner sensasjon, som begynner med et lett trykk, smerte / verking og til slutt fast trykk.

Hudlesjoner

En av de viktigste symptomer lepra er tilstedeværelsen av lesjoner på huden. Utgangspunktet, kan lesjonene presentere som bleke flekker på huden før de ble en klar lesjon. Den type skade er i stor grad bestemmes utfra kategorien av sykdommen: tuberculoid, border tuberculoid, borderline borderline, border lepromatous eller lepromatous. Tuberculoid spedalskhet er en mild form av sykdommen. De border kategorier er preget av en økende mengde lesjoner og sykdom avansement. Lepromatous spedalskhet er kjent for avanserte symptomer, for eksempel nevrologiske skader, og er den mest alvorlige formen av sykdommen. Lesjoner kan bli hevet, flat, lys eller mørk farget og bli tørr med håravfall på stedet. Lesjon typer har en enkel røde flekker med definerte og forhøyede grenser, mange med ujevn fasong patcher, lesjoner av varierende størrelser og former, og områder som synes ligner på inverterte tallerkener.

Avanserte Symptomer

Uten behandling kan Hansens sykdom forårsake betydelige fysiske endringer. Huden over pannen og på armer, ben og øreflipper blir fortykket, øyevipper og bryn mister håret og formen på nesen kan kollapse eller bli forvrengt. Sensitivitet overfor lys, grønn stær og blindhet kan resultere når sykdommen involverer øynene. Menn kan vise tegn på gynecomastia (unormalt forstørret brystene) eller erfaring sterilitet på grunn av innskrumpede testikler. Pasientens tale kan bli hes hvis strupehodet er involvert, og infeksjoner i de indre organer kan resultere i forstørrede lymfeknuter eller forstørret lever.

Laboratory Bekreftelse

Ifølge National Hansens sykdom Program, er det ingen blod eller hud tester som kan bekrefte en diagnose av Hansens sykdom. Leger må utføre en hud biopsi for å bekrefte tilstedeværelsen av sykdommen. Skin biopsier kan avsløre inflammatoriske celler som kalles granulomer. Laboratories kan også bruke en spesiell flekk å vise syrefaste bacilli, en type bakterier som er formet som en stang og tilhører familien Mycobacterium. Antallet av syrefaste staver tilstede varierer i samsvar med den type spedalskhet.