Digidexo.com

Iliakalarterie okklusjon Symptomer

Iliakalarterie okklusjon Symptomer


Iliakalarterie okklusjon er en potensielt livstruende tilstand der delvis eller fullstendig nedleggelse av hofte arterielle systemet hindrer blodtilførselen til bekkenet, eller via tilkobling lårarterien til beinet. I tillegg til å forårsake smerte og ubehag, tilstanden forblir ubehandlet kan føre til døden vev. Fordi blokkering av arterien kan skje gradvis, symptomene er ofte vanskelig å oppdage på et tidlig stadium, men kan senere bli alvorlig.

Okklusiv arteriesykdom

Arteriell okklusjon er den avsluttende eller blokkering av en arterie som forårsaker en hindring for blodstrømmen, noe som er kjent som "iskemi". Arteriell okklusiv sykdom hindrer ofte blodtilførselen til bena gjennom hoftebenet og lårarteriene. En slik blokkering kan være forårsaket av aterosklerose, en tilstand der en oppbygging av fettavleiringer kjent som "plaques" den forårsake innsnevring og derved lukking av arterien. Det kan også være forårsaket av trombedannelse, ofte assosiert med aterosklerotisk sykdom. En blodpropp er en blodpropp dannet ved koagulering av blodplater i arterien. En trombe fast i en arterie kan redusere og til og med helt stanse blodstrømmen.

Hoftebenet arterielle systemet

Den felles arterie iliacea fører blod mot den nedre hoveddel, hvor den deler seg i arteria iliacea interna, som tilfører blod til bekkenet, og inn i den ytre iliac arterien, noe som tilfører blod til benet. Dette er vist i et diagram på side 129 av "Grants Dissector." Det ytre iliac er et stort arterien som blir lårarterien i området ved skrittet. Den femorale arterie kjører lengden av låret. Hindring av det ytre iliac Arteria blokkerer blodtilførsel til den femorale arterien og således til den nedre lem. Den generelle navn for tilstander forårsaket av arteriell okklusjon er perifer vaskulær sykdom.

Symptomer på bekken Okklusjon

Symptomer på iskemi forårsaket av okklusjon av arteriene som forsyner den nedre lem inkluderer sterke smerter og nummenhet og kulde i lem. Hvis blodstrømmen er helt avskåret, kan mangel på følelse og lammelser følge. Betydelig reduksjon i blodstrømmen presenterer også som "claudicatio," en vanskeligheter med å gå preget av muskel tretthet, kramper og verkende. I det tidlige stadium av okklusjon, kan gjenoppretting være produsert av resten.

Symptomdebut

Fordi arteriene kan begrense sakte og gradvis, symptomene er ofte ikke til stede i de tidlige stadier av arteriell okklusiv sykdom og bli uttalt bare etter noen 70 prosent av blodstrøm er tapt. Når reduksjonen i flyten til beinet blir alvorlig, er vesentlige endringer sett, herunder ikke bare sterke smerter, men tørr hud, tap av hår vekst, sår og sår og & ndash; hvis ubehandlet & ndash; koldbrann eller vev død, noe som medførte amputasjon kan være nødvendig . Selv om utbruddet kan skje gradvis, kan tilstanden forverres plutselig, spesielt hvis nye blodpropper dannes.

Diagnose og behandling

Tilstedeværelsen av arteriell okklusjon kan måles gjennom blodstrømningstester. Angiografi, et mindre kirurgisk inngrep, er injeksjon av fargestoff i arteriene slik presise bilder av innsnevring og blokkering å bli sett. Blokkering kan behandles gjennom angioplasti, hvor en ballong oppblåses i arterien for å utvide passasje for blodstrømmen. Medisinering blir så brukt til å redusere faren for ytterligere koagulering. Blodpropper kan også oppnås direkte fjernes ved operasjon. I alvorlige tilfeller en bypass rundt den blokkerte arterien kan opprettes ved hjelp av en vene fra en annen del av kroppen, eller det kirurgiske rør, for å omdirigere blodtilførsel.