Digidexo.com

Hemorrhoid behandling med antibiotika

Hemorrhoid behandling med antibiotika


Hemorroider er smertefulle, kløe og noen ganger blødning anal årer. De kan oppstå i og utenfor anus og ofte løse på egen hånd, uten behandling. Imidlertid vil noen tilfeller av hemorroider hovne opp smertelig og vil kreve behandling for å fjerne hemorrhoid eller til å bekjempe infeksjoner. For hemorroider som ikke selv-løse, kan behandling med antibiotika bidra til å bekjempe infeksjoner og redusere betennelse, slik at vevet tid til å gro.

Årsaker

Hemorroider kan være grunn av aldring, fedme, graviditet, straining under avføring, anal samleie, sitter på toalettet i lange perioder av gangen og kronisk diaré eller forstoppelse. Ifølge Mayo Clinic, kan en tendens til å utvikle hemoroider være arvelig.

Prevalens

Ifølge nettstedet Hemorrhoid.net, hemorroider påvirke opp til 89 prosent av alle amerikanere en eller annen gang i sitt liv. De har en tendens til å bli verre med alderen og finnes oftest hos personer over 40 år.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, symptomene til hemorroider inkluderer smerte, kløe, hevelse og blødning i området ved anus, samt lekkasje av feces. Innvendige hemorroider ofte forårsake blodig avføring, men ingen andre symptomer.

Behandling

Behandling av hemorroider med over-the-counter kremer som krympe blodkar og redusere hevelsen er ofte nok for hemorrhoid å leges i løpet av noen få dager. Noen ganger kan antibiotika kremer være effektive behandlinger. I noen tilfeller vil dette ikke være nok til å fremme helbredelse. Ifølge indre Dr. Gabe Mirkin, er vedvarende hemorroider vanligvis infisert med bakterier og kan behandles med en antibiotikakur. Selv med kirurgi for å fjerne hemorrhoid, vil det ofte tilbake. Behandling med antibiotika vil utrydde infeksjonen og tillater vevet å gro uten kirurgi.

Antibiotikaresistens

Mange leger vil kun foreskrive antibiotika som en siste utvei, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Mens aktuelle antibiotika kremer kan være effektive for behandling av hemorroider, og ikke øke sjansene for antibiotikaresistens, bør oral antibiotika brukes med måte fordi de bærer betydelig risiko. Ta antibiotika når de ikke er uttrykkelig nødvendig øker mottakelighet for mer farlige, behandlingsresistente bakteriestammer. Dette kan utgjøre en betydelig trussel mot mennesker med tilbakevendende hemorrhoid infeksjoner som krever flere kurs av antibiotika. For disse mennesker, blir kirurgi anbefales over antibiotika, ifølge CDC.