Digidexo.com

Hvordan gå med en hjul Walker

For eldre eller skadet, serverer hjul walker som en praktisk stykke utstyr for å komme seg rundt. Hvis din besteforelder eller en skadet venn har nettopp kjøpt et hjul rullator, kan du hjelpe i opplæringsprosessen. Eller hvis du er den skadde en, må du lære hvordan du bruker hjul rullator. Dette kan også tjene som god praksis bør du ønsker å hjelpe noen i fremtiden.

Hvordan gå med en hjul Walker

•  Stå rett og plassere deg i midten av hjul rullator. Plasser hendene på sidegrep på hjul walker for støtte.

Ta tak i håndtakene fast med hendene mens du skyver walker i en retning fremover. Gjør dette sakte først før du er i stand til å skyve den på en armlengdes avstand.

Kontroller at det bakre bena på hjul walker er selv med tærne.

Step din svakere foten eller benet fremover og inn i den midtre delen av din hjul rullator, mens du bruker hendene som støtte. Hendene må ha et fast grep om rullator for å oppnå stabil støtte.

Step fram ved hjelp av sterkere ben, og holde vekten av din skadede benet. La armene for å støtte det meste av vekten mens du flytter bena til å flytte hjul rullator.

Gjenta trinn 2 til 5 for å gå med hjul walker, flytte fra din skadet eller svakere ben til din sterkere ben.

Hint

  • Ikke skyv din hjul walker for langt foran deg. Sørg for at bakbeina forbli selv med tærne. Avstå fra lent forover eller over din rullator, og opprettholde en god holdning mens du går.