Digidexo.com

Hvordan lage din egen urte salve

Hvordan lage din egen urte salve


Å lage din egen urte salve er en givende oppgave. Det er litt utfordrende i starten, men når du først får taket på det du vil ikke engang tenke på det.

Jeg liker å gjøre dette med aromatiske urter som lavendel eller roseblader. Det fungerer også godt sammen med urter som chickweed, som brukes for hudproblemer. Men hvis du leser en urt bok og du merker at en urt er bra for en aktuell problem, bare bruk som urt i følgende oppskrift.

Bruksanvisning

Kontroller at urtene du velger er fri for smuss, insekter og mugg før du gjør salven. Hvis det er friskt og du spyles det først, la urten tørr før du gjør salven. Det er best å bruke økologisk og ikke for å vaske den.

Lag en dobbel brenner ved å sette to inches av vann i kjele og legg bollen over det. Sett varmen på middels.

Plasser urter i dobbel brenner med oljen og la den sitte i ca 20 minutter. Dersom vannet begynner å koke, settes varmen på lav.

Sil ut urten når tiden er ute, og overføre den tilbake til den doble brenner oppsett. Legg bivoks og varme til voksen har smeltet.

Overføring til sterilisert salvekrukken (eller annen krukke) og la den avkjøles. Merke det med den type salve og dato. Det holder lenger hvis de oppbevares i kjøleskap.

Tips og advarsler

  • Du kan bruke hvilken som helst urt eller urt kombinasjon som du vil.
  • Etter overføring salven til glasset kan du også forsiktig røre i noen få dråper eterisk olje.
  • Få øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du opplever en allergi.