Digidexo.com

Hva er en dietetiker?

Hva er en dietetiker?


Med fedme på vei oppover og kronisk sykdom som resultat av det, er det mer og mer fokus blir plassert på å spise sunt og fornuftig. Imidlertid er mat etiketter ofte forvirrende for den gjennomsnittlige forbruker og med mange restauranter som serverer store deler, kunder er ikke alltid klar over hvor mye kalorier og fett de spiser. Kosthold spiller også en stor rolle i mange kroniske tilstander som hjertesykdom og diabetes. Arbeider på mat plan med en profesjonell kan hjelpe deg til å lære å utvikle sunnere matvaner og leve en sunnere livsstil.

Historie

The American Dietetic Association (ADA) ble grunnlagt i 1917 av Lenna F. Cooper og Lulu C. Graves. Det begynte på grunn av et behov for å bevare mat og bedre matvaner under første verdenskrig I. Det er nå verdens største organisasjon for ernæring fagfolk. Målet med denne organisasjonen er å gi forbrukerne informasjon om hvordan å lede sunt liv, fremme utdanning for dietitians og avansere ernæring kunnskap gjennom forskning.

Identifikasjon

En registrert kostholdsekspert eller RD er en ernæringsekspert som arbeider i miljøer som sykehus, helse klubber, rehabiliteringssentre og i privat praksis. For at noen skal bruke initialene RD han må ha minst en bachelorgrad og fullstendig kurs arbeid som er godkjent av ADA sin Commission on Accreditation for Dietetics Education. RD-er må også fylle ut et akkreditert og veiledet internship. I tillegg er en registrert dietetiker må bestå en nasjonal undersøkelse administreres av Kommisjonen på Dietetic Registrering. Etterutdanningskurs må tas på aregular grunnlag for å forbli lisensiert.

Typer

Det er ulike spesialiteter innenfor innen ernæring. Noen RD dra på å ta spesialiserte sertifiseringsprogrammer for å arbeide med bestemte medisinske tilstander som diabetes eller med visse populasjoner som pediatriske ernæringsfysiologer. Det er også dietetiske teknikere (DTR-er) som også er registrert og arbeid under oppsyn av en RD. DTR arbeid i noen av de samme fasilitetene som RD-tallet, men kan også finnes i mange samfunnet innstillinger og oppsøkende programmer. Dietetiske teknikere arbeider for å bidra til å utdanne forbrukerne på å forebygge og håndtere kroniske tilstander. DTR-er må fullføre en to års utdanning og også passere en nasjonal eksamen.

Fordeler

En RD eller DTR kan hjelpe deg å lære å lage sunnere å spise valg basert på din individuelle situasjon. Mange mennesker lever svært travle liv og har liten tid til matlaging. En ernæring profesjonell kan hjelpe deg å lære å innlemme sunne vaner som arbeider med dine tidsbegrensninger og budsjett. Disse helsepersonell kan hjelpe deg til å se på dine valg av mat og lære å gjøre endringer etter at du har blitt diagnostisert med en kronisk tilstand som hjertesykdom eller diabetes. Kliniske ernæringsfysiologer kan støtte deg i å gjøre endringer for å gå ned i vekt, utdanne deg på hvordan forstå mat etiketter, samt å lære å spise ute når du gjør endringer. En annen bekymring er at enkelte matvarer kan forstyrre med medisiner du kan ta. RD-er har utdanning og opplæring for å hjelpe omgå dette problemet. Arbeide med en ernæringsfysiolog kan være et viktig skritt i å hjelpe deg til å administrere din helse og gjøre de valgene som passer for deg.

Advarsel

Hvis du ønsker å sikre at du arbeider med en lisensiert profesjonell må du se etter noen med initialene RD eller DTR etter navnet. Dette er de to kategorier av ernæringseksperter som er lisensiert av staten. I kontrast er det ingen over området på personer som etiketter selv som rett og slett ernæringsfysiologer. Enhver kan man kalle seg en ernæringsfysiolog og som kan være forvirrende for forbrukeren. Mens det er ernæringsfysiologer som har mye personlig erfaring og kunnskap er det ingen garanti for at hun har hatt en formell utdanning. Hvis du arbeider med en ernæringsfysiolog må du sjekke med din lege, farmasøyt eller annet helsepersonell for å sørge for at du følger en fornuftig program.