Digidexo.com

Hva er farene ved økologisk Erythritol?

Hva er farene ved økologisk Erythritol?


Mange sukkeralkoholer såsom organiske erythritol markedsføres som friske sukker erstatninger. Vanlige bedrifter som produserer produkter som inneholder disse sukkeralkoholene er i stand til å hevde helsegevinst, som produktene ikke inneholder tomme kalorier av tradisjonelle raffinert sukker. Men mange av disse sukker erstatter er usunn og utgjør risiko for en person inges dem. Ifølge Dr. Joseph Mercola, DO, kan høye nivåer av konsumert Erythritol forårsake uønskede bivirkninger til gastrointestinal helse.

Hva er økologisk Erythritol?

Ifølge Erythritol.net, er Erythritol en behagelig-smake søtningsmiddel, fremmer sunne tenner, forekommer naturlig i menneskekroppen og er lett fordøyd. Disse påstandene, mens delvis sant, er bare en del av eryhtritol fakta. Erytritol, mens kalt en sukkeralkohol, er verken et sukker eller en alkohol, sier Dr. Mercola. Eryhtritol er vanligvis avledet fra plante-sukkerarter som er fermentert, men sluttproduktet er verken sukker eller alkohol, men snarere en substans som kalles en polyol.

Abdominal gass, kramper, Pain

Dr. Mercola rapporterer at sukker erstatter som Erythritol forårsake mange mageproblemer som gass, kramper og smerter eller urolig mage. Dette skjer fordi sukkeralkoholer ikke er fullstendig absorbert av legemet, men passerer gjennom systemet nesten uendret. Dette kan føre til en opphopning av fremmede stoffer i det indre, noe som vanligvis fører til de systemer som er oppført.

Sporadisk alvorlig diaré

I ekstreme tilfeller hvor en person har inntatt en stor mengde erytritol, advarer Dr. Mercola at alvorlig diaré kan forekomme. Noen sukkeralkoholer er så potent at selskapene må legge advarsel etiketter på produkter fremstilt med sukkeralkoholer å informere forbrukerne om denne risikoen. Foreløpig erytritol, men knyttet til flere påstander blaming stoffet for uønskede gastrointestinale effekter, er ikke på listen over stoffer som krever en advarsel etikett som Erythritol er et av de mindre potente sukkeralkoholer i bruk.

Innhold: Kalorier

I motsetning til populær oppfatning, gjør erytritol inneholder en liten mengde av kaloriinnhold - 0,2 kalorier per gram - absorberes av menneskekroppen. Mens mesteparten av den kjemiske forblir ubehandlet og passerer fra kroppen i avfallet, er en liten mengde av kaloriinnholdet absorberes fra erytritol.

Erythritol er ikke så "sunn" som hevdet

Mange bedrifter markeds sukker alkohol sukker erstatter som en "sunn" alternativ til ekte sukker. Mens Dr. Mercola er enig i at raffinert sukker er usunt tomme kalorier, sier han at sukkeralkoholer er nesten like skadelig for en persons helse som tradisjonelle raffinert sukker. Dr. Mercola anbefaler, "å spise ubehandlet, økologisk og lokalt dyrket mat" for å fremme helse. Dette betyr økologisk honning, økologisk rørsukker og andre naturlig forekommende søtstoffer er langt sunnere og lettere metaboliseres og utnyttet av menneskekroppen enn sukker alkohol søtstoffer som økologisk Erythritol.