Digidexo.com

Natural Cures for Munntørrhet

Munnen er tørr mesteparten av tiden fordi spyttkjertlene, som ligger på hver side av munnen din, ikke produserer nok spytt. Munnen må spytt for å bidra til å befri det av plakk, tannstein, sukker oppbygging og matrester. Uten tilstrekkelig spytt, har du mer tannråte og kan få periodontal sykdom og gingivitt.

Hva er årsaken til munntørrhet?

Tørr munn, eller xerostomia, er en tilstand nesten alltid forårsaket av en annen tilstand eller sykdom. Disse kan omfatte anemi, reumatoid artritt, Sjøgrens syndrom, lupus og en infeksjon av spyttkjertlene. Bivirkninger av visse medisiner og effekten av strålebehandling kan også forårsake tørr munn. Løpende depresjon, så vel som medisiner tatt for depresjon, kan bidra til tørr munn. Aldring er en annen årsak til munntørrhet.

Hva kan gjøres for munntørrhet?

Legen din kan forskrive det som kalles "kunstig spytt", som bidrar til å holde munnen mindre tørr. Han kan også sjekke dine medisiner og se om du kan bytte til en som ikke forårsaker tørr munn. Men det finnes også en rekke enkle og naturlige måter å behandle tørr munn at du enkelt kan gjøre for deg selv.

Naturlige måter å lette Munntørrhet

Med tørr munn, drikke vann så ofte som mulig. Hold en vannflaske hendig og nippe fra den når munnen føles tørr. Dette bidrar også til å kvitte seg med mat akkumuleres i og mellom tennene. Knaser is chips er også en fin måte å lette tørr munn og rengjøre tennene.

Hold deg unna alkohol - det tørker ut munnen. Så gjør drikker kaffe, te og peppermynte te. I stedet drikker urte frukt te, for eksempel solbær, bringebær og tranebær. Fruktjuice er også bra for å stimulere spytt, men vær forsiktig med sukkerinnhold.

Du kan også tygge sukkerfri tyggegummi for å stimulere spytt. Sukker-gratis frukt tyggegummi er best, som mint tyggegummi vil tørke munnen. Du kan også tidvis suge på sukkerfrie harde drops, men vær forsiktig - for mange av disse kan ha en lakserende effekt.

Diett for tørr munn

Unngå krydret, salt, sukker og altfor sure matvarer. Krydret og salt mat er vanskelig å spise hvis du har tørr munn. Sukkerholdige matvarer bidra til tannråte, og også til tørrhet. Og sure matvarer kan angripe tannemaljen. Brus, spesielt cola, er heller ikke anbefalt.

Spis mat som krever kraftig tygging, for eksempel gulrøtter, epler og selleri. Tygg all maten sakte og grundig som tygging hjelper stimulere spytt. Hold deg unna mat som fragmenterer lett og blir fanget mellom tennene, for eksempel nøtter og popcorn.

Hold tennene rene

Fordi med tørr munn spytt ikke rense munnen ordentlig, får du mer råte og plakk, spesielt mellom tennene. Brush og floss så ofte som mulig, i hvert fall etter hvert måltid. Mellom regelmessig børsting, våte en fingertupp, dyppe den i salt og forsiktig massasje tannkjøttet for et minutt eller så. Skyll grundig med varmt saltvann. Også har tannlegen lære deg hvordan å skrape tungen ren og gjør dette regelmessig.

I stedet for en minty munnvann etter børsting, prøv en munn skyll av salvie, timian og rosmarin. Tilsett 1 ts. av hver til en gryte med vann og lar det koke i noen få minutter. Sil blandingen i en stor vannflaske, la avkjøles og bruke som en skylling; det har antibakterielle egenskaper som bidrar til å holde munnen ren.