Digidexo.com

Hva er alvorlig Kronisk Ulcerøs Proctocolitis?

Ulcerøs proctocolitis er faktisk en undertype av ulcerøs kolitt, som er en kronisk (pågående) sykdom i tykktarmen eller tykktarmen, som faller under kategorien av inflammatorisk tarmsykdom (IBD). Ulcerøs proctocolitis refererer til betennelse i den innerste slimhinnen i både endetarm og tykktarm. Ulcerøs kolitt påvirker endetarmen i nesten alle tilfeller, men ofte inneholder andre deler av tykktarmen ifølge eMedicine. Alvorlige tilfeller av ulcerøs proctocolitis kan forårsake blødninger og andre alvorlige komplikasjoner.

Symptomer

Generelle symptomer på ulcerøs kolitt inkluderer vanligvis blodig diaré ledsaget av en økt haster å ha avføring. Vekttap som vanligvis forekommer også. Sykdommen er ansett alvorlig hvis den lidende har mer enn seks blodig avføring per dag, så vel som alvorlige kramper, abdominal ømhet, feber, anemi og vekttap, i henhold til eMedicine. Symptomer har en tendens til å komme og gå, og det kan være lange perioder mellom flare-ups, i henhold til Crohns og kolitt Foundation of America (CCFA).

Diagnose

Pasienter med symptomer på ulcerøs proctocolitis vanligvis gjennomgå en koloskopi eller sigmoidoskopi å bekrefte diagnosen. Begge fremgangsmåter involverer innsetting av et langt rør med en liten kamera festet til se kolon og ta vevsprøver om nødvendig. En sigmoidoskopi undersøker bare endetarmen og nedre colon.

Komplikasjoner

En rekke komplikasjoner i lider av ulcerøs kolitt inkluderer rikelig blødning fra dype sår på tykktarmen veggen, noe som kan føre til anemi og død; perforasjon (ruptur) av tarmen, noe som kan føre til infeksjon; eller bare pasientens manglende reagere hensiktsmessig til standard medisinsk behandling, ifølge CCFA. I hvert av disse tilfeller, kirurgi - som vanligvis omfatter fjerning av tykktarmen - er sannsynligvis nødvendig.

Behandling

Et antall medikamenter er effektive til å redusere alvorlighetsgraden og gjentakelse av ulcerøs kolitt symptomer. Disse medikamentene er kortikosteroider (f.eks prednison) og "sulfa" legemidler (f.eks, sulfasalazin), ifølge CCFA. For lider som ikke responderer på medisiner og / eller erfaring komplikasjoner, kolektomi (fjerning av tykktarmen) er ønsket kirurgisk behandling. Kolektomi er den eneste kjente kur for ulcerøs kolitt, ifølge CCFA.

Misforståelse

Det er en vanlig misforståelse at krydret mat, stress og andre faktorer kan føre til ulcerøs kolitt. For tiden finnes det ingen kjent årsak til sykdommen. Disse faktorene kan forverre tilstanden, men.