Digidexo.com

Mat som øker østrogennivået

Mat som øker østrogennivået


Dietary østrogen (phytoestrogen) kan bli funnet i en rekke matvarer og urter, selv om nivåene varierer i henhold til kilden. Studier har vist fytoøstrogener ha helsemessige fordeler som inkluderer redusert risiko for brystkreft, prostatakreft og kardiovaskulær sykdom, så vel som beskyttelse mot osteoporose og avlastning av menopausale symptomer. Kvinner kan spise mat med høyt østrogen for å forsyne kroppen med østrogen det er behov for å lindre menopause symptomer. Det er fem grupper av fytoøstrogener som kan finnes naturlig i mat.

Bioflavonoider

Bioflavonoider finnes naturlig i en rekke forskjellige planter, og er kjent for å hjelpe kroppen til å regulere østrogennivåer. Resveratrol er en bioflavonoid som forekommer naturlig i druer og rødvin, og har blitt klassifisert som en phytoestrogen basert på dens evne til å binde seg til og aktivere østrogenreseptorer. Bioflavanoids finnes i grønnsaker, noen urte te og krydder. De gir druer deres fiolett farge, og de som finnes i soyabønner har noen østrogen-lignende aktivitet, så vel. Studier har også vist at bioflavanoids kan erstatte østrogen og lindre hetetokter i overgangsalderen kvinner. Flavonoider kan bli funnet i nesten alle planter, men konsentrasjonen varierer. Sitrusfrukter, for eksempel, bokhvete og alle hvite og gule blomster har svært høye konsentrasjoner.

Flavones

Flavones er en del av den gruppen av fytoøstrogener som kalles flavonoider også. Flavones er til stede som flavonoid glykosider (sukker) i blomster, blader og frukt vev av levende planter. Flavones i enkelte matvarer har vist seg å regulere østrogennivå. Disse matvarer inneholder selleri frø, persille, selleri, grønn pepper, timian, kamille, gulrøtter, olivenolje, peppermynte, rosmarin og oregano.

Isoflavoner

Soya er den vanligste matkilde av isoflavoner, men de kan også finnes naturlig i belgfrukter, alfalfa, kløver og lakris. Studier har vist at kvinner gitte isoflavon kosttilskudd og melk i en periode på en måned lenger opplevd menstruasjonssykluser, som er fordelaktig fordi de resulterer i redusert levetid eksponering overfor østrogen og lavere risiko for brystkreft. Isoflavoner finnes i høy konsentrasjon i soya bønner og soyabønneprodukter, slik som tofu, soyamel og nudler. Kalsium-befestet soyamelk er en phytoestrogen rik matkilde.

Coumestrol

Coumestrol, en annen type av flavonoid, har vist seg å etterligne den biologiske aktivitet av østrogen. Coumestrols er funnet i en rekke planter, og på grunn av deres østrogeniske aktivitet, har de blitt studert for å finne ut hvor de kan brukes til å behandle naturlig østrogennivåer hos kvinner. Coumestrol kan finnes i flere typer belgfrukter, rosenkål og spinat, men kan finnes i høyere konsentrasjoner i kløver og soyabønner.

Lignans

Lignaner stimulere produksjonen av kjønnshormon-bindende globulin (SHBG), et glykoprotein produsert i leveren. Lignaner er blitt vist å redusere brystkreftceller. Kvinner som inntar mat med høye konsentrasjoner av lignans erfaring økt progesteron-til-østrogen-forhold, og færre anovulatorisk sykluser, som er eggløsningssyklus hvori eggløsning ikke finner sted. Dette indikerer at inntak av lignans resulterer i forbedret eggstokkfunksjonen. Lignans kan bli funnet fiberrike matvarer som linfrø, samt andre oljeholdige frø som sesam. Det er også funnet i hele korn som knapt og hvete, belgfrukter som bønner, lima bønner eller kikerter og grønnsaker som gulrøtter, aubergine, yams eller gresskar.

Andre østrogen-rik mat

Det er flere andre matvarer som inneholder fytoøstrogener som hjelper regulere østrogennivået naturlig. Frukt som epler, dadler, plommer og kirsebær, og grønnsaker som rødbeter, tomater, oliven, poteter, agurk, aubergine og brokkoli er alle kilder til naturlig østrogen. Du kan også prøve korn som havre, humle og ris, eller frø som fennikel, solsikkefrø og alfalfa. Bønner som gule erter, black-eyed peas, lima bønner og marinen bønner er østrogen-rik mat og urter og krydder med østrogen-lignende egenskaper inkluderer hvitløk, ingefær, salvie te, gurkemeie og oregano.