Digidexo.com

En liste over gode karbohydrater

En liste over gode karbohydrater


Alle karbohydrater er ikke bra for deg. Karbohydrater er nødvendige i et sunt kosthold og gi kroppen nødvendig energi for å fungere skikkelig. Uten riktig mengde karbohydrater i kosten, vil kroppen din være mangler nødvendige vitaminer, mineraler og fiber. Noen av de gode karbohydrater er frukt, grønnsaker og helkorn. Ideen er ikke å utelukke karbohydrater fra kosten din, men å spise gode karbohydrater.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er fulle av viktige vitaminer og næringsstoffer kroppen trenger. De er også en utmerket kilde for karbohydrater. Du bør omfatte minst to kopper frukt og 2 1/2 kopper av grønnsaker i ditt daglige kosthold. Mørk grønn, dyp oransje og gule grønnsaker som salat, brokkoli, squash, gulrøtter og søtpoteter er høyest i næringsverdi. I motsetning til det mange tror, ​​poteter er ikke dårlige karbohydrater. De er lastet med næringsverdi. Å spise frukt og grønnsaker med huden intakt også øker deres næringsverdi. Bananer, pære og appelsiner er gode frukter valg som inneholder viktige vitaminer og mineraler for kroppen. Bananer er en viktig kilde til kalium for kroppen. Fruktjuice inneholder ikke så mye næring til kroppen som hele frukter.

Helkorn

Hot korn som havre gir en god kilde til fullkorn karbohydrater. Kalde frokostblandinger som inneholder havre og andre hele korn er også bra. De er en viktig kilde til fiber for kroppen. Gjør smørbrød med hel-korn brød. Pasta kan også kjøpes i hel-korn variasjon. Optimalisere næringsinntaket ved å velge brød med minst tre gram fiber og tre gram protein per skive. Sjekk etikettene brød å sørge for at hele hvete eller hele korn er først på listen over ingredienser.

Beans

Bønner er en utmerket kilde til gode karbohydrater samt protein for kroppen. Det finnes mange varianter av smak bønner inkludert kidneybønner, marineblå bønner, kikerter, grønne bønner, lima bønner, store nordlige bønner og svarte bønner. En 1/2 kopp servering av bønner gir kroppen med 10 prosent av anbefalt daglig inntak av protein, 25 prosent av anbefalt daglig inntak av fiber og 11 prosent av anbefalt daglig inntak av karbohydrater. Bønner inneholder også viktige vitaminer og mineraler.