Digidexo.com

Varianter av yoghurt

Varianter av yoghurt


Yoghurt er en helse super-mat som gir proteiner, aktive antibiotika (gode fordøyelses bakterier), kalsium og andre viktige vitaminer og næringsstoffer for enhver diett. Det gjør det uten å legge store mengder fett eller kolesterol og bringer helsemessige fordeler som spenner fra å hjelpe til å forebygge osteoporose for å hjelpe fordøyelsessystemet. Siden yoghurt-produkter er populære kosten kilder til alle de helsemessige fordelene, de kommer i et bredt spekter av smaker, stiler og selv funksjoner.

Aktiv Yoghurt

Aktive kulturer i yoghurt er levende bakterier som kommer i flere varianter og utføre forskjellige funksjoner. USAs Food and Drug Administration eller FDA mandater at all yoghurt er behandlet med disse lever kulturer i dem. Men merker litt yoghurt varme-treat yoghurt å drepe levende bakterier, mens andre lar de levende kulturer intakt. Yoghurt merket med en National Yogurt Association segl er rike på aktive kulturer og inneholder store mengder av disse gunstige kulturer. Kulturer i yoghurt kan hjelpe kroppens fordøyelseskanal funksjon, styrke immunsystemet og lette irritasjon av laktoseintoleranse.

Redusert fettfattig yoghurt

Redusert fett yoghurt kommer i et bredt spekter av smaker og stiler av kommersielt tilgjengelige yoghurt produkter. Vanlig yoghurt er laget med helmelk, og kan ha så mye som åtte gram fett --- fem av de som er mettet fett --- per servering. Yoghurt fakturert som "lite" eller "light" typisk inneholder 50 prosent mindre fett enn sin vanlige motstykke, mens yoghurt markedsføres som "lav-fett" er laget med en del-skummet og lav-fett melker. "Non-fett" yoghurt er laget med bare skummet melk og kan ha 2,75 prosent mindre melkefett enn vanlig yoghurt. Andre smakstilsetninger eller matvarer blandet med redusert fett yoghurt kan endre sine fettkalorier, men redusert fett yoghurt kategorier spesifikt omhandler melken som brukes i produksjonsprosessen.

Gresk yoghurt

Gresk yoghurt kan skilte med en helt annen produksjonsprosessen enn vanlig yoghurt som gir den en mer kremaktig, tyngre smak og tekstur. Den har en mye høyere fettinnhold enn vanlig eller redusert fett yoghurt og egner seg godt til et bredere spekter av kulinariske bruker. Sauser, supper, desserter og kremet karriretter og eksotiske retter kan inkludere gresk-stil yoghurt. Det er en utmerket nøytral base for krydder og intens frukt smaker. Som et kosttilskudd, kan gresk yoghurt gi store mengder protein og kalsium og kan beriket med vitamin D. Jo høyere fettinnhold gjør det uegnet for lav-fett dietter.

Frozen Yogurt

Frossen yoghurt er dessert versjonen av yoghurt, og har en unik konsistens og helsemessige fordeler som ikke finnes i tradisjonell iskrem. Som omfatter både aktive og ikke-aktive versjoner, kan frossen yoghurt holde live kulturer i en sovende tilstand og introdusere dem inn i kroppen hvor de varme opp og bli aktive. Kjent for sin myke tekstur og evnen til å akseptere nesten alle smakstilsetning, er frossen yoghurt funnet i smoothie og iskrembarer og serveres i et utvalg av kalde dessert retter.

Blandet Yoghurt

Mange merker av yoghurt har blandede eller sundae-stil versjoner. Blandede yoghurt har frukt eller andre faste smaks blandet inn i yoghurt under fremstillingsprosessen som legger smaker og aromaer til nøytral yoghurt. Disse kan også bli omtalt som "vaniljesaus" eller "sveitsiske" stiler av yoghurt. Sundae-stil yoghurt legge tørr frukt, nøtter eller havre på bunnen av en kopp med yoghurt på toppen, slik at forbrukeren kan blande ingrediensene sammen uten å miste crunchy teksturer av nøtter og frisk frukt. Alternativt, litt yoghurt merker selger pakker med separate kopper frukt og nøtter som er helt fjernet fra yoghurt.