Digidexo.com

Tegn og symptomer på ikke-fungerende Galleblæren

Tegn og symptomer på ikke-fungerende Galleblæren


Galleblæren er en liten, sekk-lignende organ som ligger under leveren. Det er ansvarlig for oppbevaring av galle utskilles fra leveren (før det gjøre veien til tarmene), men du trenger ikke en galleblæren til å leve. En rekke tilstander, så som kreft og gallestein, kan være mulige årsaker til en ikke-fungerende galleblæren.

Ingen symptomer

Galleblære problemer kan være vanskelig å oppdage. Ifølge Mayo Clinic, kan både gallestein og galleblæren kreft forårsake skade uten å produsere noen ytre eller påvisbare symptomer. Dette skyldes i stor grad det faktum at galleblæren er skjult bak leveren, noe som gjør det vanskelig for legen å oppdage uregelmessigheter forbundet med den.

Upper Body Pain

Kanskje den mest vanlige symptom forårsaket av en ikke-fungerende galleblæren er overkroppen smerte, som er referert til medisinsk som biliær kolikk. Smerten er vanligvis orientert mot den høyre side av kroppen - ifølge Mayo Clinic - og vanligvis påvirker den øvre skulder, mage, rygg og ryggraden. Hvis smertene er så intens at du finner ingen mulig måte å være komfortabel (prøv stående, sittende og liggende), så bør du oppsøke lege. Ifølge University of Maryland Medical Center, biliær kolikk oppstår vanligvis i løpet av natta, og kan utløses av spising av fet mat.

Gulsott

Et ikke-fungerende galleblæren kan også forårsake gulsott, som er gulfarging av huden og / eller det hvite i øyet. Denne tilstanden er forårsaket av en obstruksjon av galleveiene, som - ifølge Mayo Clinic - kan forekomme med dannelse av spesielt store gallestein, samt med dannelse av kreftsvulster.

Fordøyelsesproblemer

Ifølge University of Maryland Medical Center, kan galleblæren feilfunksjoner også produsere et utvalg av fordøyelsesproblemer, de mest alvorlige er kronisk diaré (vanligvis definert som å ha mellom fire til 10 avføringer per dag, i minst tre måneder). Du kan også føle seg oppblåst eller liker du hele tiden har gass. Hvis disse følelse ikke forsvinner, selv etter å ha passert gass eller ta en smerte / gass-stillende, er det mulig du har en galleblære problem.

Andre symptomer

En ikke-fungerende galleblære kan også føre til at du føler febrilsk og / eller kvalm. Et plutselig fall i blodtrykket og / eller rask økning i hjertefrekvensen er andre mulige indikasjoner. Imidlertid - i tilfelle av en galleblære problem - disse symptomer vil sannsynligvis forekomme sammen med noen av de andre ovennevnte symptomer. Ellers er de trolig en indikasjon på noen annen underliggende sykdom eller tilstand.