Digidexo.com

Hva er farene ved gallestein?

Gallestein er forekomster av kolesterol eller billirubin som utvikler innsiden av galleblæren, en tilstand som er svært vanlig i USA. Hos noen pasienter, gallestein har potensial til å forårsake helsemessige komplikasjoner.

Betydning

Risikoen for å utvikle komplikasjoner fra gallestein er lav, ifølge US National Library of Medicine. Faktisk, mange mennesker har gallestein og aldri innse det fordi forekomstene forårsake ingen symptomer eller bivirkninger.

Typer symptomer

Den primære fare for gallestein er en blokkering i galleblæren, som produserer symptomer som smerter i øvre høyre del eller midten av magen, rygg smerter mellom skuldrene og smerter i høyre skulder.

Behandling

Galleblæren blokkeringer kan vanligvis behandles gjennom kirurgi eller bruk av reseptbelagte medisiner som Chenodeoxycholic syrer, melder det amerikanske National Library of Medicine.

Komplikasjoner

Selv om komplikasjoner er sjeldne, gallestein har potensial til å forårsake betennelse i galleblæren eller bukspyttkjertelen og blokkering av kanalen som skjøter galleblæren og leveren. Som kan føre til leversvikt.

Risiko

Det er en økt risiko for galleblæren kreft assosiert med gallestein, ifølge Mayo Clinic.