Digidexo.com

Hvilke funksjoner av fett i dyreceller?

Hvilke funksjoner av fett i dyreceller?


Til tross for det negative trykk som fett ofte får, er det en nødvendig del av kroppen. Mens for mye fett kan føre til helseproblemer, blant annet diabetes og redusert organfunksjon, kan for lite fett også ha katastrofale effekter på en persons helse. Fat tjener mange funksjoner, og er en av de essensielle deler av en frisk kropp.

Regulerer kroppstemperaturen

Fett isolerer og bidrar til å opprettholde kroppstemperaturen. Lavere nivåer av fett kan føre til en manglende evne til å tåle kald. Ifølge Dr. Weil av DrWeil.com, bør en frisk mann under 40 år har 8 til 19 prosent kroppsfett. En kvinne på samme alder bør ha 21-32 prosent. Kvinner trenger et høyere nivå av kroppsfett for å hjelpe til med reproduksjon.

Butikker Energy

Når du tar i mat, er det brutt ned til enkle næringsstoffer, deriblant fett. Disse næringsstoffene er brent for energi, og de næringsstoffene som ikke brukes lagres i fettcellene. Fettcellene kan forbli i kroppen i svært lang tid, og dette lagret energi kan nås når kroppen ikke tar i nok kalorier for å dekke sitt energibehov.

Beskytter Organer og Nerver

Fett kan virke som en beskytter for viktige deler av kroppen. Fett inne i kroppen kan beskytte organer fra støt eller fra fysiske slag. Fett kan også bli funnet rundt nerver, hvor den beskytter dem mot støt eller støt. Ifølge MedTerms.com, myelinlaget som dekker nerver, og er vesentlig for deres funksjon, består av omtrent 70 prosent fett.

Brensel kroppen

Mange deler av kroppen bruke fettsyrer som brennstoff. Selv om noen organer som hjernen kan bare bruke glukose som drivstoff, det er mange andre som hjerte og skjelettmuskel som foretrekker fettsyrer. I tillegg kan leveren slå fettsyrer til ketonlegemer, brensel til hjertet og hjernen, når kroppen ikke får nok energi fra en ekstern kilde.

Hjelper Process Insulin

Fettcellene bidra til å finne ut hvordan kroppen behandler insulin. Hvis en persons fettceller er absorberende insulin også, som i sin tur bidrar til å absorbere glukose, da en normal mengde av glukose, eller sukker, bør være til stede i blodet. Imidlertid, hvis fettcellene ikke er absorberende insulin riktig eller personen er insulinresistent, så legemet vil øke mengden av glukose for å forsøke å tvinge mer inn i fettceller.

Komponent i cellemembranen

Fett er også en viktig komponent i dannelsen av cellemembranen. Når fettceller gå sammen, danner de en membran som hindrer passasjen av visse væsker gjennom membranen. Dette tillater næringsstoffer til å passere inn i cellen, og forhindrer også at cellen brytes opp og mister dens innhold. Den cellemembran er kontinuerlig skiftende i respons til cellens behov.