Digidexo.com

Øyeskader

Mange mennesker får øyeskader som følge av kjemikalier eller fremmede stoffer inn deres øyne. MedlinePlus sier at selv om mange skader ikke føre til varig skade på øyne, noen kan sette folk i fare for å miste sin visjon.

Vanlige øyeskader

En hornhinnen slitasje oppstår når noen blir stukket i øyet eller gnir øynene mens du har en utenlandsk stoff, for eksempel sand eller støv, på hendene. En kjemisk forbrenning oppstår når en kjemisk substans sprøytes inn i øyet.

Førstehjelp Før Medical Care

Hvis du får kjemikalier i øyet, skylle dem med vann. Hvis du blir truffet i øyet, sette en is pose eller kalde omslag på det. For fremmedlegemer, må du bruke et øye vask for å skylle ut øyet. Forhindre blindhet America sier at hvis du har et kutt på øyet eller øyelokket, bør du dekke øyet med bunnen av et pappbeger.

Førstehjelp for alle skader

Kidshealth.org sier at du ikke bør legge trykk på øyet med noen form for skade øyet fordi du kan risikere å skade hornhinnen, den gjennomsiktig vev i fronten av øyet. Hvis det er et objekt fast i øyet, ikke prøv å fjerne det.

Medisinsk assistanse

Søke hjelp fra en medisinsk leverandør hvis du får kjemikalier i øyet, har hevelse i øyet, har en misfarget øye, erfaring synsproblemer og / eller få et kutt i øyet eller øyelokket.

Forebygging

Ifølge Forhindre blindhet America, bør folk som jobber rundt kjemikalier og fremmede stoffer bruke briller eller vernebriller mens du arbeider rundt dem.