Digidexo.com

Kan du får en kald i øyet?

Kan du får en kald i øyet?


Det er mulig å få en kald i øyet. Tilstanden kalles konjunktivitt, mer kjent som rosa øye. Grunnen til rosa øyne er også ofte referert til som et "øye kald" er fordi dens infeksiøst middel er typisk for en vanlig forkjølelse.

Berørte øyeområdet

Et øye kulde påvirker væsker og fuktige vev (conjunctiva) som linje indre øyelokket og dekker øyet. Eye forkjølelse kan begynne på det ene øyet, men kan spre seg til begge øynene.

Prognose

Tilstanden er ikke farlig og innebærer ikke øye eller synsproblemer, siden selve øyeeplet er upåvirket. Tilstanden og symptomer, mens mildt forstyrrende, som en kald, ikke er vanskelig å behandle og kur.

Typer

Et øye kulde er oftest enten bakteriell eller viral, med symptomer og behandlinger som varierer noe. Eye forkjølelse kan også være chlamydic (knyttet til seksuelt overførbare sykdommer) eller utløst av en allergisk reaksjon.

Symptomer

Symptomer på et øye kaldt innbefatte rødhet, hevelse, svie, øyeirritasjon, kløe, overdreven rive og / eller utslipp, uskarpt syn, og lysfølsomhet.

Behandling

Streng hygiene er viktig. Antibiotika dråper brukes til å behandle bakteriell øye kaldt symptomer, selv om 64 prosent av infeksjoner klare seg på egen hånd i løpet av få dager, ifølge NetDoctor.co.uk. Eye smøremidler brukes til å redusere symptomer.

Betraktninger

Eye forkjølelse er ekstremt smittsomt, så det er viktig for pasientene å være forsiktig om renslighet, personlig hygiene og delte elementer.