Digidexo.com

Problemer med lav Kalium

Kroppen krever et bestemt nivå av kalium i blodet for å fungere. Det normale utvalget av kalium er mellom 3,5 og 5,0 milliekvivalenter per liter, noe lavere forstyrrer kroppens muskel og nerve funksjon ved å forstyrre elektriske aktivitet. Lave kaliumnivået i blodet, en tilstand som kalles hypokalemi, er forårsaket av kalium flytte fra blodet inn i cellene, eller nyrene filtrering for mye kalium fra blodet.

Årsaker

Nyre disfunction kan forårsake overflødig kalium sekresjon. Stoffer som loop-diuretika, steroider, acetylsalisylsyre, eller visse antibiotika kan føre til at nyrene til å skille ut overflødig kalium fører til hypokalemi. Kaliumtap kan også være forårsaket av alvorlig diaré eller oppkast, spiseforstyrrelser, eller overdreven bruk av avføringsmidler. Hormon ubalanser som økt aldosteron nivåer eller endokrine problemer som de som er forårsaket av aldosteronisme eller Cushings syndrom også redusere kaliumnivå.

Symptomer

Leggkramper er en av de vanligste symptomene på lavt kalium. Tretthet, forvirring, muskelsvakhet eller muskelsmerter også indikere moderat hypokalemi. Mer alvorlige hypokalemi fører til økt forvirring, hukommelsesproblemer, depresjon, forstoppelse, og hjertebank eller arytmier. Hvis venstre ubehandlet lavt kaliumnivå i blodet kan føre muligens fatale problemer med hjertet eller puste på grunn av muskelfunksjon.

Betydning

Muskler og nerver bruke kalium i utveksling av elektrisk potensial. Den natrium-kalium pumpen arbeider for å bevege næringsstoffer inn i og ut av cellene, og gir energi til musklene og muliggjør nerver til å sende signaler i hele kroppen. Lave nivåer av kalium føre til avbrudd av denne prosessen som forårsaker problemer med alle kroppsfunksjoner når muskler og nerver er i stand til å svare riktig på stimuli.

Behandlinger

Behandling av hypokalemi, avhenger av alvorligheten av tilstanden, og begynner med behandling av symptomene og årsaker. Kalium kan gis intravenøst ​​eller gjennom munnen, og en diett høy i kalium. Kosthold er den beste måten å øke kaliumnivået som kosttilskudd kan være irriterende for magen. Legen må kanskje endre medisinering diett eller inkludere ekstra medisiner for å redusere risikoen for kalium tap.

Advarsel

Reguleringen av andre elektrolytter slik som natrium, magnesium og kalsium er avhengig av kalium, som gjør balanse av pH i kroppen. Kalium opprettholder riktig funksjon av nerver og muskler og er spesielt viktig for hjertet. Det er mulighet for et hjerteinfarkt hvis tap av kalium er spesielt alvorlig. Eventuelle problemer med nyrene forverre mangler i kalium. Du bør snakke med legen din dersom du opplever noen av symptomene på lavt kalium, særlig hvis du har nyreproblemer eller tar diuretika.