Digidexo.com

Er det noen hjelp for Grå stær?

Katarakt er en visjon lidelse som forårsaker overskyet flekker skal vises på linsen i øyet. De kan påvirke din evne til å utføre daglige funksjoner, som for eksempel lesing og bilkjøring. Det er ting du kan gjøre hjemme for å lette symptomer på tidlig-onset grå stær; etter at operasjonen er nødvendig.

Daglige funksjoner tidlig

Briller og kontaktlinser kan bidra med tidlig synsproblemer på grunn av grå stær. Du kan også bruke et forstørrelsesglass når du leser.

Livsstilsendringer

I tillegg til syns hjelpere, kan du også hjelpe deg med katarakt symptomer ved å unngå kjøring om natten. Du kan også trenge å bruke mørke solbriller når du er ute i sollys.

Kirurgi med implantater

Katarakt kirurgi er den eneste måten å fjerne problemet permanent. I mange tilfeller innebærer denne operasjonen å fjerne den skadede linsen og erstatte den med en implantert klar linse.

Kirurgi Uten Implantater

I andre tilfeller blir kirurgi utført uten implantater. Den skadede linsen er fjernet og deretter pasienten bruker briller eller kontaktlinser for å korrigere synsproblemer.

Tidlig kirurgiske alternativer

Siden kirurgi er den eneste måten å fikse grå stær, folk flest ønsker å få det så snart grå stær vises. I det siste, måtte du vente før synet forverret seg til 20/200; i dag, kan du få operasjon så snart de grå stær begynner å forstyrre din hverdag visjon.