Digidexo.com

De beste måtene å bli kvitt munnsår

Forkjølelsessår, også kjent som munnherpes, er et resultat av en form for herpes virus, og som et virus, må få lov til å kjøre sine kurs. Du vil ofte føle en kald sår kommer på et par dager før den faktiske blemme vises, vanligvis på huden rundt munnen. Til slutt, blemme pops, oser, skorper om og helbreder uten arrdannelse. Du kan ikke kurere forkjølelsessår, men du kan fremskynde helbredelsesprosessen.

Leave It Alone

Kjempe mot trangen til å plukke, presse eller klemme den kalde sår. Forkjølelsessår vil gro relativt raskt på egenhånd (innen en til to uker) uten å etterlate spor, og plukke på dem kan forsinke helbredelsesprosessen og potensielt føre til arrdannelse. Forlate godt nok alene, og la naturen gå sin gang.

Kalde og varme komprimerer

Bruke isen til den kalde sår er et effektivt middel for å lindre smerte. Prøv å gni eller holder is på den kalde sår i noen minutter, gjenta en gang i timen for en mer langvarig effekt.

Her finner lignende smertelindring ved å anvende en varm kompress på samme måte som is. Du kan bruke en varm te-pose i stedet for et omslag, holdt på i omtrent 30 minutter om gangen.

OTC medisiner

Over-the-counter medisiner kan også gi lindring fra smerter forårsaket av en kald sår. Du kan bruke salver - den mest effektive inneholde aktuell lidokain eller benzylalkohol - eller muntlige tabletter som aspirin, paracetamol og ibuprofen.

Alternative løsninger

Konvensjonelle behandlinger til side, kan du prøve forskjellige alternative løsninger, også. Spør legen din mening om å bruke trollhassel for smertelindring. Rubbing aloe vera gel eller olje på den kalde sår er et annet alternativ. Noen har funnet sitronmelisse ekstrakt nyttig i å minimere symptomer og påskynde helbredelse.

Slik unngår

Hindre en kald sår fra utviklings er kanskje den beste måten å bekjempe problemet. Vokt dere for hva som utløser dine sår, og ta riktige forholdsregler. Vanlige triggere inkluderer stress, mangel på søvn, overeksponering for solen uten solkrem, sykdom, hormonendringer, kosmetiske operasjoner, tannarbeid eller munn skade. Siden forkjølelsessår spres viralt, unngå kyssing eller andre former for hudkontakt når forkjølelsessår er til stede. Hold hendene vasket, unngå deling leppepomader, håndklær og bestikk, og vær forsiktig når du berører andre deler av kroppen din, spesielt øynene og kjønnsorganene, da disse er svært utsatt for spredning av viruset.