Digidexo.com

Hva er bivirkningene av Lotril?

Lotril eller Lortrel er en reseptbelagte medisiner som inneholder en kombinasjon av amlodipinbesylat og benazeprilhydroklorid. Til tross for sin effektivitet på behandling av hypertensjon, utgjør Lotrel en risiko for bivirkninger hos enkelte pasienter.

Typer av bivirkninger

De vanligste bivirkningene av Lotrel omfatter hoste, hodepine, svimmelhet og hevelse i nedre ekstremiteter. Disse effektene forekommer i mellom en og tre prosent av alle brukere, ifølge FDA forsøk publisert på RxList.

Betydning

Under FDA prøvelser, om lag 4 prosent av brukerne avsluttet behandlingen med Lotrel grunn av sine bivirkninger. Den vanligste årsaken til seponering var hevelse.

Legemiddelinteraksjoner

Fordi Lotrel øker ofte kaliumnivå i blodet, bør det ikke tas sammen med kaliumtilskudd eller medisiner som inneholder kalium. I tillegg øker Lotrel risikoen for skadelige bivirkninger fra psykiatrisk stoffet litium.

Risiko

Noen pasienter utvikler farlige allergiske reaksjoner på Lotrel, forårsaker hevelse i svelg og tarm eller anaphlactic sjokk. Lotrel også utgjør en liten risiko for hjerteinfarkt, angina og farlige nedgang i hvite blodlegemer nivåer som gjør kroppen utsatt for bakterielle og virale infeksjoner, ifølge RxList.

Betraktninger

Lotrel har potensial til å forårsake spontanaborter og plutselig død hos nyfødte og er ikke foreskrevet i løpet av svangerskapet. Hvis du har en historie med bie stikk allergi, nyre dialyse, dehydrering, diabetes, lupus eller hjerte, lever-eller nyresykdom, kan det ikke være trygt for deg å ta Lotrel grunn av sin potensielle bivirkninger, advarer Mayo Clinic.