Digidexo.com

Hva er diffeence Mellom PPO og HMO forsikring?

Hva er diffeence Mellom PPO og HMO forsikring?


Da søker helseforsikring for deg og din familie, de to mest populære planer som din arbeidsgiver kan tilby er det helse vedlikehold organisasjon og den foretrukne leverandør organisasjon. Selv om begge disse planene gir tilstrekkelig helse dekning, disse planene har noen forskjeller som kan eller ikke kan fungere for din situasjon.

Betydning

En HMO er en helsevesenet plan hvor en primær omsorg lege styrer sin medlemmer grunnleggende medisinsk behandling og henviser medlemmer som krever spesialisert omsorg til en in-nettverk medisinske leverandøren.

En PPO er et helsevesen plan der medlemmer kan velge sin medisinsk hjelp fra en in-nettverk eller out-of-nettverk medisinske leverandøren. Medlemmer trenger ikke en henvisning.

Kostnad

Vanligvis, de eneste kostnadene som er involvert med å velge en HMO er den månedlige premier og den nødvendige co-lønn for legebesøk. Kostnader involvert med en PPO består typisk av en co-betaling for legebesøk. Hvis du velger å se en ut-av-nettverksleverandør, så du blir nødt til å betale leverandøren direkte og forsikringsselskapet vil refundere deg en del av betalingen. I tillegg, når du ser en ut-av-nettverksleverandør, betaler du en årlig egenandel og coinsurance.

Adgang

En HMO gir mindre fleksibilitet i at du må velge leverandører som er i-nettverk; out-of-network medisinsk behandling dekkes ikke. I tillegg, hvis du ønsker å se en spesialist, for eksempel en otolaryngologist, må du få en henvisning fra din PCP først. En PPO, derimot, er mer fleksibel ved at medlemmene kan se noen lege han velger, inn eller ut-av-nettverk, uten henvisning.