Digidexo.com

Hva Frukt Har Astaxanthin?

Hva Frukt Har Astaxanthin?


Astaxantin er et naturlig forekommende pigment som gir matvarer et oransje, gul eller rød farge. Astaxanthin er ansett som et karotenoid, en klasse av antioksidanter som inkluderer lykopen, betakaroten og lutein. Doctor Boon Chew av Washington University har gjort forskning som viser at astaxanthin stimulerer det menneskelige immunsystemet og kan redusere DNA skade. Astaxanthin er funnet i laks, hummer, reker, alger og mørk-farget frukt og grønnsaker.

Mango

Mango er rik på astaxanthin. Denne frukten inneholder også vitaminer som A og C og mineraler som kalsium.

Guava

Guava er en annen frukt høy i astaxanthin. Det er ansett som en super mat fordi den har mange vitaminer og næringsstoffer og er høy i antioksidanter.

Blåbær

Blåbær er høy i astaxanthin. Dette bær dyrkes hovedsakelig i Russland, Finland og Polen.

Acai

Acai Berry kommer fra acai palm. Den vokser i Sentral- og Sør-Amerika, og er ansett som en super frukt fordi det er rikt på antioksidanter og vitaminer. Acai har kort holdbarhet når frisk, så det er vanligvis solgt i pulverisert form.

Queen Garnet Plum

Dronningen granat plomme er en høy antioksidant plomme utviklet og vokst i Australia. Det er ment å være høyere på vitaminer og antioksidanter enn vanlige plommer.

Blåbær

Blåbær er høy i astaxantin, så vel som andre antioksidanter som lutein og zeaxantin. De inneholder også viktige mineraler.

Cranberry

Som de fleste bær, tyttebær er rike på vitaminer, mineraler og antioksidanter. Astaxanthin er til stede i craberries, sammen med vitamin C. Tranebærjuice er noen ganger anbefales når en person har en urinveisinfeksjon.