Digidexo.com

Botemidler for White Nail sopp

Når en spiker utvikler en sopp det vanligvis blir svart eller brun. Men med en mindre vanlig sopp, kalt hvit overfladisk onychomycosis, spiker blir hvit og blir myk, tørr og pulveraktig. Hvit spiker sopp sjelden går bort av seg selv. Det finnes behandlinger tilgjengelig, men de krever flid og tålmodighet. Ifølge InteliHealth, de fleste som behandles med en oral medisin se soppen rydde opp etter 12 ukers behandling. Men spikeren kan aldri se normal igjen. Selv med vellykket behandling, returnerer sopp i om lag 20 prosent av folk.

Symptomer

Når en tånegl utvikler hvit tånegl sopp, viser det hvitt og er tørr og pulveraktig i utseende. Det kan også ha en dårlig lukt. Spikeren kan være smertefullt. Ettersom infeksjonen vedvarer, er det spiker smuldre eller falle av.

Årsaker

Hvit spiker sopp utvikler vanligvis på negler som er kontinuerlig utsatt for varme, fuktige miljøer, for eksempel svett sko eller dusj etasjer. InteliHealth sier nesten alle som regelmessig bærer tettsittende sko eller stramme sokker eller slange er i faresonen for å utvikle spiker sopp. En annen risiko er iført lag med neglelakk, som holder neglene fra å få luft.

Tånegl sopp er vanlig blant mennesker som jevnlig bruker felles dusj fordi soppen kan spre seg fra fot til fot langs den fuktige gulvet. Dette setter idrettsutøvere, gym studenter og militært personell i fare. Tilstanden har også en tendens til å påvirke mennesker med diabetes eller AIDS, samt personer med problemer med blodsirkulasjonen som reduserer blodstrømmen til tærne. Stortåen og lilletåen er mest sannsynlig å få hvit tånegl sopp. Dette kan være fordi de er mest utsatt for friksjon fra sidene av skoene. Endelig kan hvit spiker sopp spre seg til negler ved å berøre den infiserte tånegl.

Diagnose

Hvit spiker sopp krever en tur til legen for behandling. Det vil ikke gå bort av seg selv. Legen vil stille spørsmål om foten hygiene og deretter ta en liten prøve av neglen til å undersøke og bekrefte at det er en soppinfeksjon.

Cures

Behandlingen kan begynne med legen å fjerne spiker eller den infiserte del av spikeren. Han kan også oppløse spiker med et spesielt lim. Hvis infeksjonen er mild og begrenset til en liten del av spikeren, kan legen foreskriver en anti-sopp krem ​​eller en medisinert neglelakk. Begge skal brukes til spiker per legens instruksjoner.

Hvis infeksjonen er over en bredere del av neglen eller har spredd seg til flere spiker, kan legen foreskriver en anti-fungal medisiner for å ta oralt. Vanligvis muntlige medisiner tas daglig i 12 uker, eller de sterkeste doser kan bli tatt for en uke i måneden i tre måneder. I alvorlige tilfeller kan legen fjerne spiker kirurgisk.

Alternative behandlinger

The Mayo Clinic nevner to hjem rettsmidler for spiker sopp som folk kan prøve når tradisjonell medisinsk behandling ikke virker. Den første er eddik-behandling. Det er ingen direkte bevis for at en eddik suge kan kurere hvit spiker sopp, men noen studier har vist eddik kan bremse veksten av visse typer bakterier. Mayo Clinic antyder soaking frem i 20 minutter i en blanding av en del eddik til to deler vann. Det andre alternativ behandling er Vicks VapoRub. Det er bare anekdotiske bevis for å støtte sin effektivitet i behandling av hvit spiker sopp. Det er ingen enighet om hvordan du søker på VapoRub, så alle som ønsker å bruke den, bør sjekke med en lege først.

Forebygging / løsning

Det er flere trinn for å ta for å hindre hvit spiker sopp eller redusere sjansen for tilbakefall. Man bør holde neglene korte, tørre og rene, slitasje sokker som fukttransport og bruke en anti-sopp krem ​​eller pulver. Det er en god idé å ha remmer rundt offentlige bassenger, dusjer og garderober. Og når du får en profesjonell manikyr eller pedikyr, sørg for å velge en salong som steriliserer sine instrumenter.