Digidexo.com

Hva gjør binyrene Produser Når du er redd eller sint?

Ligger nær toppen av hver nyre, binyrene produserer og frigjør viktige hormoner, blant annet adrenalin, som gjør at kroppen til å reagere og svare på stress og frykt.

Rolle i binyrene

Binyrene er ansvarlig for å produsere hormoner som spiller en rekke roller i hele kroppen. Disse hormonene fungere som triggere for kjemiske aktiviteter i hver fysiologisk system.

Adrenaline

Binyremargen, som er den innerste delen av binyrene, er ansvarlig for sekresjon hormoner. Blant dem er adrenalin, noe som påvirker hjertefrekvens, blodtrykk og svette, og fungerer også som en nevrotransmitter når kroppen sanser fare eller er stresset. Adrenalin er også kjent som adrenalin.

Fysiske Responses

Binyremargen i binyrene utskiller og frigjør adrenalin i blodet som en respons på frykt eller skade, psykisk eller fysisk stress. De hjertefrekvensen øker, sammen med blodtrykk, stoffskifte og blodsukker.

Adrenalin

Adrenalin, også kjent som epinefrin, er den kjemiske forbindelse C9H13NO3. Det blir ofte brukt som et sentralstimulerende, bronkial relaxant og vasokonstriktor.

"Fight or flight"

Som en del av det endokrine systemet, binyrene spiller en viktig rolle i å beskytte hele kroppen. Ofte referert til som "fight or flight" respons, er kroppens reaksjon på stress (psykisk og fysisk) på grunn av funksjon i binyrene og sin produksjon av adrenalin.