Digidexo.com

Hvordan virker Alkohol påvirker blodsukkeret?

Hvordan virker Alkohol påvirker blodsukkeret?

Hva er Blood Sugar?

Glukose, som er det vitenskapelige navnet for blodsukkeret er kroppens drivstoff eller energi som er nødvendig for å mate hjernen, kroppens vev og nervesystemet ditt. Kroppen din gjør blodsukker eller glukose fra karbohydrater, proteiner og fett som du spiser. Det er viktig for kroppen å utføre på et optimalt nivå for å opprettholde blodsukkernivået.

Hvordan virker Alkohol påvirker blodsukker?

Selv om folk flest liker å drikke alkohol, er det en gift for kroppen din. Alkohol hindrer kildene til blodsukker og hormoner (insulin og glukagon) som trengs for å opprettholde en tilstrekkelig blodsukkernivået. Det egentlig ingen rolle hvor mye eller hvor ofte du drikker, alkohol kan påvirke kroppen din hver gang det er konsumert. Når du drikker, utskillelsen av insulin øker, forårsaker lavt blodsukker. Det kan også skade kroppens hormonelle responsen som normalt korrigerer lavt blodsukker. Stordrikkere kan tappe deres kroppens glykogenlagring i løpet av noen timer. Med tiden vil overdreven drikking redusere effektiviteten av insulin, noe som resulterer i høye blodsukkernivåer.

Farene ved blodsukkernivået

Er Høyt blodsukker ille? Er lavt blodsukker ille? Teoretisk sett, de er både dårlig. Enten det er fra alkohol eller noen annen kilde, når produksjonen av insulin er redusert eller stoppet, redusere blodsukkeret forårsaker en lavt blodsukker tilstand som kalles hypoglykemi. Hvis høyere konsentrasjoner av insulin er produsert, ville det føre til et høyt blodsukker tilstand som kalles hyperglykemi. En primær kilde til drivstoff for kroppen din er sukker, hjernen din trenger sukker og er avhengig av resten av kroppen din til å gi sukker til det. Hvis blodsukkeret blir for høy eller faller for lavt, kan dette ha en negativ innvirkning på kroppen din.