Digidexo.com

Hvordan Switch p-piller

Hvordan Switch p-piller


For noen kvinner, finne den rette p-pille er som dating. Du må kysse mange frosker før du finner en prins. Men i motsetning til dating, kan du ikke bare fortelle din gamle p-pille "Det er ikke deg, det er meg" og bytte til en ny. Endring brått kan føre til ubehagelige bivirkninger, og øker sjansene for en uønsket graviditet. Her er den riktige måten å bytte p-piller.

Hvordan Switch p-piller

•  Diskuter planer om å bytte p-piller med din gynekolog. Legen din vil vite om den nye pillen du vurderer er enda medisinsk forskjellig fra din nåværende pille siden mange har svært lignende kombinasjoner av hormoner. Hun kan også gi deg konkrete råd om når du vil bytte piller.

Fortsett å ta din gamle p-pille hvis du er midt i syklusen. Bytte før du er ferdig med en pille pakke kan redusere beskyttelsen mot graviditet. Avhengig av pillen du var på og hvor annerledes det er fra den du bytter til, du også kunne lide noen bivirkninger som gjennombruddblødning hvis du bytter til feil tid.

Gå gjennom dine inaktive eller placebo piller før det er tid for å begynne en ny pille pack. Dette betyr at du vil sannsynligvis få mensen.

Begynn din nye p-piller i stedet for å starte en ny pakke med din gamle p-pille. En ny prevensjonspille anses ikke i kraft før det har vært i systemet for en full 7 dager. Så sørg for at du bruker en kondom med sæddrepende middel som en back-up før du har tatt den nye p-pillen for en uke.

Gi kroppen en noen sykluser for å bedømme om du liker den nye p-pillen. Det kan ta lang tid å tilpasse seg endringen i hormoner og bivirkninger som gjennombruddsblødninger-spesielt med svært lavt østrogenpiller-kan være et problem før at tiden går.