Digidexo.com

Klassifiseringssystem for periodontal sykdom

Periodontale sykdommer vil fremgang hvis venstre ubehandlet. Tannleger klassifisere periodontale sykdommer ved deres alvorlighetsgrad og typer av symptomer basert på et system som ble opprettet av American Dental Association (ADA).

Gingivitt

Gingivitt kalles "Case Type I" av ADA. Dens symptomer kan inkludere hovne og blødende tannkjøtt. Dårlig ånde, eller halitosis, er ofte til stede også. Skaden er begrenset til tannkjøttvevet på dette stadiet.

Tidlig Periodontitt

Denne formen kalles "Klasse Type II" av ADA og omfatter de samme symptomene som gingivitt, bare mer alvorlig. Tannkjøttet kan begynne å falle i denne typen periodontal sykdom. Bindevev skader og noen kjevebenet tap kan også forekomme.

Moderat Periodontitt

Denne formen kalles "Klasse Type III" av ADA, og det inkluderer Klasse Type II symptomer. Mer dyptgripende bentap og lommer i tannkjøttet begynner å vises. Tennene begynner å skifte på grunn av bentap og nedbryting av bindevev.

Avanserte Periodontitt

Denne formen kalles "Klasse Type IV" av ADA. I tillegg til symptomene på Klasse Type III, blir bentap mer utbredt og tannkjøttet vil blø når undersøkt. Forskyvning av tennene, og til og med tap av tenner kan forekomme.

Forebygging

Holde tennene fri for plakk kutter ned på risikoen for å utvikle alle former for periodontitt. For å forhindre plakk floss daglig og børste minst to ganger om dagen. Halvårlige profesjonelle rengjør anbefales også.