Digidexo.com

Hvordan å behandle depresjon med Zoloft

Hvordan å behandle depresjon med Zoloft


Zoloft (sertralin) er mest foreskrevet antidepressiva i USA, muligens fordi det er svært effektivt i behandlingen av et bredt utvalg av humørforstyrrelser. Dessuten er dens virkninger mer tolerert av en større del av befolkningen. Ved å konsultere med din mentale helse profesjonell, kan du bestemme om du ønsker å behandle depresjon med Zoloft.

Bruksanvisning

Unn depresjon med Zoloft

•  Bestem deg for om du opplever symptomer som er typiske for en stor-depressiv lidelse, slik som klinisk depresjon. Disse symptomene kan omfatte perioder med tristhet som strekker seg utover to uker, vekttap eller gevinst, uregelmessig søvnmønster og tanker om fortvilelse eller selvmord.

Vær klar over bivirkninger ved bruk av Zoloft for å behandle depresjon, som er ganske typisk for selektive serotonin opptakshemmer (SSRI) depressiva. De omfatter bruxism (sliping tennene under søvn), kvalme, søvnløshet, body-vekt svingninger, diaré, forstoppelse, munntørrhet, hodepine og seksuell dysfunksjon.

Besøk din fastlege eller annet helsepersonell, for eksempel en lege eller psykiater, for å bli diagnostisert med en major-depressiv lidelse og for å avgjøre om Zoloft er det beste alternativet for å behandle din tilstand. Antidepressiva, slik som Zoloft, er best brukt som en del av et program inkludert psykoterapi og atferd modifikasjon, siden medisiner alene kan tjene til å bare maskere symptomene på depresjon, unnlater å ta opp de virkelige årsakene.

Bestem deg på en passende daglig dose av Zoloft å behandle depresjon. Tabletter er tilgjengelig på 25 mg. (Grønn), 50 mg. (Blå) og 100 mg. doser (gul). En 50-mg. daglig dose av Zoloft er vanligvis betraktet som den minimale mengde som er nødvendig for å behandle en stor-depressiv lidelse.

Vær forsiktig ved seponering av Zoloft eller andre typer SSRI antidepressant grunn av abstinenssymptomene som kan vises. SSRI-seponering syndrom kan føre til økt følelser av depresjon i opptil en uke etter at du slutter å ta Zoloft. Bare endre, redusere eller stoppe din daglige dose av Zoloft under strengt oppsyn av legen din.

Hint

  • Zoloft blir også brukt til å behandle personlighetsforstyrrelser, slik som obsessiv-kompulsiv forstyrrelse. Det er også en effektiv måte å behandle posttraumatisk stresslidelse og ulike typer fobier.
  • Zoloft er ikke anbefalt for bruk av personer under 18 år, siden det kan øke selvmords følelser i en betydelig andel av barn og unge. Det er tidvis foreskrevet til barn som opplever tvangslidelser, men.