Digidexo.com

Sea Urchin Skader

Sea Urchin Skader


Kråkeboller lever på bunnen av grunne havområder over hele verden. Noen bolla er flat og andre er runde, men alt er dekket med lange pigger at de kan imbed inn i huden av andre dyr som et middel til selvforsvar. Kråkeboller er ikke aggressiv, og ikke oppsøke menneskelige ofre. Dessverre, mennesker noen ganger får vondt når de uvitende tråkke på skapninger eller prøve å plukke dem opp.

Smerte

Smerten fra skader forårsaket av kontakt med en kråkebolle kan bli svært intense 15 til 30 minutter etter at de er mottatt og kan vare i flere timer.

Spine Absorpsjon

Mineraler utgjør 94 prosent av en kråkebolle ryggrad. På grunn av dette vil eventuelle pigger igjen i huden bli absorbert av kroppen, og trenger ikke å bli fjernet.

Toksiner

Noen kråkebolle pigger kan inneholde nervegifter og hjerte-og giftstoffer.

Injury Avhold

Kråkebolle skader kan vanligvis unngås ved å utøve omsorg og iført aqua sko når du går på grunt vann. Aldri plukke opp eller forsettlig forstyrre en kråkebolle.

Symptomer

Tegn på en punktering sår forårsaket av en kråkebolle kan inkludere utstående pigger, hevelse, rødhet og smerter. Hvis mange pigger punktere et menneske, tretthet, svakhet, muskelsmerter, sjokk, lammelser, pusteproblemer og død kan inntreffe.

Ring legen

Hvis du har brystsmerter, problemer med å puste eller noen tegn på infeksjon etter kontakt med kråkebolle pigger, ring din lege. Se en lege for fjerning hvis en ryggrad har inngått en joint.