Digidexo.com

Cat Scan Vs. MR

Medisinsk bildebehandling gir flere imaging tester som hjelper leger gjør diagnose og behandle sine pasienter riktig. To slike tester er MR og CT scan. Begge er smertefri og ikke-invasive prosedyrer som kan bidra til å diagnostisere alt fra en revet sene til kreft i hjernen. Kraften av maskinene er bemerkelsesverdig, som de er i stand til å produsere tverrsnittsbilder av dine organer, vev eller bein.

MR

Magnetisk resonansavbildning, også kjent som en MR, er en stor magnet som er formet som et rør. Du legger deg på et bord som beveger deg i posisjon inne i røret basert på bildet som er nødvendig. Magnetene justere vannmolekyler i kroppen din, og deretter radiobølger føre til at disse sluttet partikler for å produsere et signal. Dette signalet brukes til å lage tverrsnittsbilder av kroppen din. Det er ingen risiko for eksponering for radiobølger eller magnetiske felt slik at testen er trygt for folk flest. Du bør fjerne noe metall fra kroppen din før du går inn i eksamenslokalet. Pass på at teknolog er klar hvis du har en pacemaker, metallklips i blodårene dine, eller hvis du kan være gravid.

Vanlige tester

En MR brukes til å teste for en rekke tilstander og sykdommer. Det er en enkel og ikke-invasiv måte å se på vev, organer og skjelettsystemet. Legen din kan be om en MR for å se etter svulster, aneurismer, hjerneslag og ryggmargsskader. De kan også fokusere på hjertet og blodårene til å lete etter plakk og eventuelle hjertesykdom skade. De indre organene blir ofte testet ved hjelp av en MR for å se etter abnormaliteter som svulster. En MR av beinet kan oppdage smitte.

CT Scan

Computertomografi, også kjent som en CT skanning, er en X-ray teknikk. Som en tradisjonell X-ray, vil kroppen din bli utsatt for en liten mengde stråling. Det er viktig legen vite om du er gravid hvis han ønsker å gjøre en CT scan på grunn av denne eksponeringen. CT skanneren er en maskin med et hull i den. Bordet skyves inn i hullet og inn i stilling. The X-ray enheten inne i maskinen roterer rundt kroppen din til å gi tverrsnitts avbildning av kroppen din.

Vanlige tester

Legen din kan bestille en CT scan for en rekke årsaker. CT kan oppdage den indre strukturen og anatomi av organer, samt bein. Den kan brukes til å diagnostisere bein svulster og frakturer, blodpropp, kreft og indre blødninger. CT er trygt for de med pacemaker. Du kan bli bedt om å drikke en kontrast væske før skanningen. Dette kan bidra til å fremheve blodkar og andre strukturer.

Sammenligning

Begge testene har sine fordeler og ulemper. En MR tar vanligvis lengre enn en CT scan og er vanligvis dyrere. Tiden for en MR er vanligvis 30 minutter, hvor en CT scan kan gjøres innen fem. En MR er vanligvis bedre på detaljering mykt vev som sener og menisci. Detaljer om benbygning, blodårer og organer er vanligvis bedre sett med en CT scan. Legen vil kunne gi råd til riktig eksamen til orden basert på din medisinske historie og symptomer.