Digidexo.com

Regler ved bruk av tannregulering

Regler ved bruk av tannregulering


Mens noen barn eller tenåringer kan gruer ha bukseseler på, andre ser frem til dem. Etter å ha bodd med tenner som plager deg, er det fint å tenke at du kan være på rett vei til å korrigere problemer som du ser i speilet hver dag. Det er noen enkle retningslinjer å følge når iført seler. Jo mer du holder deg til disse reglene, jo kortere tid du vil bruke blinkende "tin glis."

Gå ikke glipp av Avtaler

Vis alltid opp for dine regelmessig planlagte avtaler. Kjeveortopedisk behandling er en prosess som følger en plan for visse justeringer på visse intervaller. Din kjeveortoped vil skreddersy en tidslinje spesifikke for dine behov. Du trenger gummi band eller bue ledninger endret på rutinemessig basis. Du må kanskje spacere satt inn. Hvis du går glipp av avtaler og planlegge dem for uker eller måneder senere, vil du bare forlenge den tiden du bruker på seg bukseseler.

Floss regelmessig

Tanntråd har alltid vært viktig å holde tennene og tannkjøttet sunt. Det er enda mer viktig at du følger en daglig rutine for bruk av tanntråd mens iført seler. Måten braketter og ledninger er festet i munnen etterlater en masse sprekker for mat for å bli sittende fast. Enkel børsting alene vil ikke fjerne at oppbygging. Hvis du utvikler et hulrom eller gingivitt mens iført seler, vil ytterligere behandling legge enda mer utgifter og tid.

Brush Etter Spise

Hvis du bruker tannregulering, må du pusse tennene etter alle måltider og snacks. Det er viktig når du pusser for fullt børste tre måter: med tannbørsten din vinklet ovenfor tannregulering, under tannregulering og direkte mot dem. Hva er kinkig om hulrom er at de ofte danner med en liten bit av mat. Jo mer arbeidsom din børsting, jo bedre helsen til tennene og jo kortere tid du må bruke på seg bukseseler.

Unngå visse matvarer

Mens det er nok felles kunnskap at noen med tannregulering ikke kan bite i en karamell eple, det er ikke den eneste maten som er utenfor grensene. Chewy og klissete matvarer må unngås. Noen eksempler er gummy godteri, lakris, bagels og karamell. Når iført seler, må folk unngå harde og crunchy matvarer også. Disse kan tvinge brakettene til pop av, forårsaker en nødsituasjon besøk til orthodontist kontor. Hold deg unna epler, gulrøtter, maiskolbe, nøtter og granola. Din kjeveortoped kan fortelle deg at det er greit å spise noen av disse matvarene hvis du kutter dem i små biter.

Riktig Problemer Raskt

Hvis du ikke alltid ønsker å bli kjent som "metall munn", sjekk med din kjeveortoped som helst du mistenker et problem. Hvis en ledning blir løs og begynner poking innsiden av kinnet, la legen få vite. Hvis du spiste noe crunchy og en brakett spratt av, gå for en nødsituasjon besøk. Hvis du nylig hadde en bue ledning endret og smertene har ikke gått ned, ring din lege. Når du mistenker et problem, gjør ditt beste for å fikse det raskt.