Digidexo.com

Ball & Socket Joint i skulder

Ball & Socket Joint i skulder


Variasjonen av det menneskelige bevegelser skulderen er i stand til å skyldes den kule anordning av denne felles. Den kuleledd tillater fri rotasjon i alle retninger, slik at vi kan svinge armene rundt og bak oss å svømme eller kaste en ball, heve armene over hodet for å gjøre øvelser, eller utføre den fine frem og tilbake bevegelser for å spille en fiolin.

Anatomy

Den "ball" av kuleledd i skulderen er den øvre ende av humerus. Dette flytter i en sokkel av skulderblad kalt glenoid. Fire muskler kalt rotator mansjetter tillate bevegelse av armen og stabilskulderen. Andre leddbånd også stabilisere skulderen.

Funksjon

Musklene og kuleledd av skuld tilby et bredt spekter av bevegelse. Vår evne til å heve armene over hodet, svinge armene frem og tilbake, og til å strekke armene bak oss er all grunn til anatomi denne felles. Ballen og socket ordning gir et større spekter av bevegelse enn en hengseltype felles som kneet.

Problemer

Skuld utvalg av bevegelse skyldes fleksibilitet av muskler og leddbånd. Imidlertid kan disse muskler og leddbånd bli anstrengt eller revet fører til svakhet og smerte. Knoklene selv kan også utvikle leddgikt eller bein spurs som også kan føre til smerte og en sliping sensasjon i leddet.

Oppløsning

På den ekstreme enden av spekteret, kan skulderen være kirurgisk erstattes. Andre behandlingsalternativer legen din vil anbefale inkluderer hviler skjøten hvis en tåre er mistenkt, deltar på fysioterapi for å gjenopprette styrke i skulderen, eller ta en anti-inflammatorisk for smerte.

Forebygging

Ved omsorg for skulderen din kan du forhindre fremtidige problemer som kan kreve kirurgi. Unngå over-utvide skuldrene i strekninger og øvelser for å hindre tårer i muskler og leddbånd. Gjøre øvelser spesielt ment for å styrke skulderen med lette vekter eller band. Også prøve å unngå repeterende bevegelser som kan føre til slitasje på bein i skulderen.