Digidexo.com

Hva er Lumbar Spinal stenose?

Spinal stenose oppstår når spinalkanalen smalner. Når dette innsnevring er i korsryggen er det lumbal spinal stenose. Det er en normal del av aldringsprosessen. Rundt 400.000 amerikanere har lumbal spinal stenose.

Symptomer

Symptomer inkluderer ryggsmerter, brennende smerte i baken og bena, nummenhet og prikking i rumpe og ben og ben svakhet. Pasienter kan ha mindre smerter når de sitte eller lene seg fremover.

De som rammes

Lumbal spinal stenose rammer hovedsakelig de over en alder av 60. Menn og kvinner er like påvirket av lumbal spinal stenose, men kvinner vanligvis krever mer behandling.

Medfødt Spinalstenose

De fleste tilfeller av lumbal spinal stenose er aldersrelatert, men en liten prosentandel av pasienter er født med ryggproblemer som fører til stenose. Medfødt spinal stenose er mer vanlig hos menn.

Degenerativ Spondylolistese

Degenerativ spondylolistese er en type lumbar spinal stenose der en ryggvirvel glir over en annen ryggvirvel. Det er forårsaket av slitasjegikt.

Degenerativ skoliose

Degenerativ skoliose er en annen type av lumbar spinal stenose i hvilket det er krumning av ryggraden. Det påvirker korsryggen og er vanlig blant de over 65.