Digidexo.com

Hvordan vet jeg om du trenger en rotfylling

Hvordan vet jeg om du trenger en rotfylling


En rotfylling er en dental prosedyre som brukes til å gjenopprette en tann som har lidd alvorlig forfall. I stedet for tanntrekking, er nerven av tannen tatt ut og tannen blir deretter forseglet. Det er tegn på at du kan se etter som kan indikere om du kommer til å trenge en rotfylling.

Bruksanvisning

Merknad tannpine smerte. Mange mennesker som trenger en rotfylling vil begynne å føle smerte på tann nettsted. Smerten er vanligvis spesielt til stede når du tygger maten.

Føl følsomhet for varme og kulde. En tann som trenger en rotfylling er sannsynlig å være svært følsom for varme og kalde matvarer. Tannen kan føle irritert selv etter at matvaren er fjernet fra munnen.

Bruk et speil for å se på utseendet av tannen. Ofte tar en sterkt forfalt tann på en misfarget eksteriør.

Se på tannkjøttet rundt den infiserte tannen. Du kan legge merke til at tannkjøttet er hovne, eller at de føler seg øm ved berøring.

Gjør en avtale med en tannlege. Etter de første symptomene, ta kontakt med tannlegen din for en full eksamen. Han kan utføre røntgenbilder på tann til å fortelle om en rotfylling er nødvendig for å gjenopprette den.

Hint

  • Du kan ikke ha noen symptomer å fortelle deg at du trenger en rotfylling. Ofte under en årlig dental sjekke opp, oppdager tannlegen at tannen er forfalt.
  • De fleste tegn på at du kommer til å trenge en rotfylling er tegn på en infeksjon. Du bør gå til tannlegen med en gang for å behandle denne infeksjonen som en del av tannen restaurering prosessen.