Digidexo.com

Typer av psykoaktive legemidler

Mange legemidler, både lovlige og ulovlige, er psykoaktive stoffer. Psykoaktive stoffer gir et bredt spekter av virkninger og har mange formål. Psykoaktive stoffer, som kan være laget syntetisk eller naturlig avledet, produserer deres effekter ved midlertidig å endre den typiske hjerne funksjon av brukeren.

Definisjon

Psykoaktive stoffer virker på sentralnervesystemet og endre stemningen, kognisjon og persepsjon av brukeren. Ulike psykoaktive stoffer gi forskjellige effekter og brukes til medisinske, sosiale og rituelle formål. Psykoaktive stoffer er delt inn i fire hovedkategorier: depressiva, sentralstimulerende midler, opiater og hallusinogener har.

Depressiva

Depressiva er også kjent som hypnotika og sedativa. Disse stoffene treg og hemme nevrologisk aktivitet. Depressiva produsere tretthet i brukeren. Alkohol, antihistaminer, barbiturater og reseptbelagte stoffet Valium er eksempler på depressiva.

Sentralstimulerende

Stimulerende midler øke hjernens aktivitet. Vanlig brukte sentralstimulerende midler er koffein og nikotin. Amfetamin og kokain er også sentralstimulerende midler. Noen sentralstimulerende midler er brukt recreationally og andre, for eksempel anti-depressiva, har medisinske formål, og er tilgjengelig på resept.

Hallusinogener

Hallusinogener er stoffer som endrer kognisjon og sensorisk oppfattelse av brukeren. Marihuana, psilocybin og meskalin er naturlig avledet hallusinogener. Slike stoffer som LSD og ecstasy er syntetiske hallusinogener. I motsetning til andre psykoaktive stoffer, de fleste hallusinogener er ikke dødelig ved høye doser. De fleste hallusinogener er klassifisert som Schedule I narkotika av USA, noe som betyr at regjeringen anser dem usikre og av noen medisinsk verdi. Brukere av Schedule I narkotika risikerer føderal straffeforfølgelse.

Opiater

Opiater lindre smertefulle opplevelser. Opiater er utledet fra opium og gi effekter ved å samhandle med opiat reseptorer i hjernen. Opium produseres naturlig i opiumsvalmuer. Kodein og morfin er klinisk-administrerte opiater som brukes til å behandle smerte. Den ulovlige stoffet heroin er et opiat. Opiater er svært vanedannende.

Andre typer

Noen sentralstimulerende midler, antidepressiva og antipsykotika er psykiatriske legemidler foreskrevet for å behandle psykiske lidelser.

Forsiktig

Mange psykoaktive stoffer har potensial til å produsere en fysisk eller psykisk avhengighet i brukeren. Psykoaktive stoffer kan produsere behagelige effekter som smertelindring, stress lettelse og eufori, og som et resultat av mange psykoaktive stoffer er misbrukt. Ifølge Verdens helseorganisasjon, har misbruk av psykoaktive stoffer potensial til å produsere hvilken som helst kombinasjon av kroniske helseproblemer, sosiale problemer, nedsatt koordinasjon og kognisjon, eller til og med overdose død.