Digidexo.com

Hva er fordelene av Sea Salt?

Hva er fordelene av Sea Salt?


Det er to hovedmåter å samle salt til konsum. Den vanligste måten i vestlige samfunn er å utvinne salt fra gamle innskudd, fjerne mineraler og sporstoffer gjennom kjemisk prosessindustri og deretter legge til jod. Dette er det som kalles bordsalt. Den andre metoden er å fordampe sjøvann og høste salt som er igjen bak. Dette er havsalt. Havsalt er noen ganger hyped for sin ernæringsmessige overlegenhet, selv om studier har ennå ikke bekrefte disse påstandene som i 2010.

Smak og tekstur

Selv om de ernæringsmessige kvaliteter av havsalt er omstridt, sin overlegenhet i smak og tekstur er ikke. Fordi spormineraler som for eksempel kalsium og kalium er igjen i salt, det har subtil smak. Det er mange varianter å velge mellom, noe som gir kokker større kontroll over smaken av maten. I tillegg er forskjellige i struktur. Noen sjøsalt er store og kornet, mens andre er fine. Dette kan gi salter en merkbar tilstedeværelse innenfor en tallerken.

Mineraler

Bordsalt er tungt behandlet for å fjerne mineraler, gir det en standardisert smak ideell for masseproduksjon. Imidlertid, i fremgangsmåten, den mister noe ernæringsmessig verdi. Behandling fjerner fullstendig kalsium, et viktig mineral for beinhelse. Det samme gjelder en rekke andre mineraler som finnes innenfor havsalt, men ikke bordsalt. Til tross for dette er de lave utbytter av disse mineralene er lite kost konsekvens. En fjerdedel av en teskje havsalt inneholder mindre enn 1 prosent av anbefalt daglig inntak av kalsium.

Tilsetningsstoffer

Bordsalt har vanligvis additiver slik som kaliumjodid, dekstrose og kalsiumsilikat. Selv om kaliumjodid tilsettes til ernæringsmessige formål --- jod er et viktig mineral --- kalsium silikat er rent estetisk (forebygge kakedannelse), mens dekstrose brukes til kunstig blid salt. For purister, kan disse tilsetningsdøve salt erfaring. Havsalt er i stor grad ubehandlet og naturlig.