Digidexo.com

Fibroid svulst Cures

Fibroidtumorer er godartet vekster som vises i livmoren, vanligvis i løpet av en kvinnes fertil år. Ifølge Mayo Clinic, vil tre av fire kvinner utvikle fibroids på et tidspunkt i livet. Oftest, fibroids forårsake ingen symptomer og krever ingen omsorg. Men hvis fibroids vokse virkelig store, kan de forårsake ubehag og kan legen anbefale behandling.

Medisinering

Det finnes ulike alternativer tilgjengelig for å behandle fibroids, og ett alternativ er medisiner som virker å krympe svulstene. Gonadotropin-frigjørende hormon (Gn-RH) agonister arbeid ved å målrette hormoner som stimulerer eggstokkene til å produsere østrogen og progesteron. Disse medikamentene bremse produksjonen av østrogen og progesteron, som arbeider for å krympe fibroids. Et annet alternativ er injeksjoner av androgener eller Danazol, et stoff som fungerer som testosteron. Disse injeksjoner stoppe menstruasjon og krympe fibroids. Men, de kommer med uønskede bivirkninger som for eksempel en dypere stemme og hårvekst. Legen din kan også argumentere for implantasjon av et progestin-frigjørende intrauterint (spiralen). Denne enheten arbeider for å motvirke symptomer som kraftig blødning eller smerte forårsaket fibroids, men gjør ingenting for å krympe svulstene.

Kirurgi

Den eneste permanente løsningen for fibroids er en hysterektomi, en operasjon som fjerner fullstendig livmoren. Selv om fibroids kan fjernes kirurgisk, de ofte oppstår på nytt. De fleste kvinner vil ikke velge en hysterektomi siden de vil være ute av stand til å føde barn etter en slik operasjon. Hvis du bestemmer deg for å bare ha fibroids fjernet - en prosedyre som kalles myomectomy - det er flere måter operasjonen kan utføres. Hvis du har mange muskelknuter eller om de er særlig dypt i livmoren, kan legen din bestemme seg for å åpne magen for å fjerne dem. En mindre inngrep, laparoskopisk prosedyre, brukes for mindre fibroids. Gjennom små åpninger i magen, vil legen bruke slanke instrumenter for å overvåke og fjerne fibroids.

Andre terapier

I en prosedyre som kalles myolyse, vil en kirurg bruker elektrisk strøm gjennom en laparoskopisk snitt til å bryte opp muskelknuter og blodårene som fôrer blod til det. En annen prosedyre, endometrial ablasjon, bruker et spesielt instrument som er plassert inn i livmoren og bruker mikrobølgeovn og varme for å bremse ned menstruasjonsblødning. Denne behandlingen er ikke effektivt for muskelknuter utenfor slimhinnen i livmoren. Livmor Artery embolisering (UAE) er en annen behandling der legen din vil injisere små partikler inn i arteriene som fôrer fibroids, kutte av blodtilførselen og til slutt fører til svinn. Denne teknikken er blitt mer populære siden den er ikke-invasiv. En potensiell sideeffekt er å svekke blodtilførsel til andre organer.