Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på Høysnue

Hvordan gjenkjenne symptomer på Høysnue


Høysnue er en samlebetegnelse som henviser til en rekke spesifikke allergier. Høysnue er en allergisk reaksjon på luftbårne pollen fra visse planter og trær. Høysnue fikk sitt navn fordi det vanligvis faller sammen med slåttonna på bønder, som går fra mai til juni.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Høysnue

Lær å gjenkjenne symptomer på Høysnue

Merknad når symptomene oppstår. Hvis de er spesielt ille i løpet av slutten av våren og forsommeren, frem til slutten av juni, er det fullt mulig at du lider av høysnue. Som en pollenallergi, treffer høysnue sitt høydepunkt under tids planter og trær blomstrer.

Lag en liste over de vanligste symptomene på høysnue, så sjekk dine symptomer mot den. De vanligste symptomene på høysnue er hoste, rennende nese, kløe i øyne, nese, munn eller hud, nysing, hodepine og pustevansker.

Se for sekundære symptomer. Noen av de mindre vanlige høysnue symptomer er feber, tretthet eller infeksjoner som konjunktivitt (kjent som "pink eye").

Vit at du kan utvise en, ingen eller alle av disse symptomene. Mest sannsynlig vil du vise en kombinasjon av noen av de mer vanlige symptomer.

Legg merke til at symptomene dine kan være verre på ulike punkter i dag. Siden høysnue er forårsaket av pollen, vil symptomene tilsvarer de blomstrende tider av lokale flora.

Kunne gjenkjenne når en høysnue angrepet begynner, slik at du kan ta medisiner så snart som mulig. Milde til moderate høysnue angrep er vanligvis behandles med over skranke medisiner tilgjengelig på ditt lokale apotek.

Snakk med legen din med en gang når du gjenkjenne symptomer på høysnue. Kronisk syke og de som lider av moderat til intens høysnue angrep kan trenge reseptbelagte medisiner for å behandle tilstanden.

Lær mer om høysnue, inkludert hvordan å gjenkjenne symptomer og når du skal søke medisinsk behandling på E Medicine Health (se Ressurser nedenfor).

Hint

  • Merk at høysnue er en ofte misbrukt begrep. Høysnue spesifikt relatert til pollen allergi. Mange allergikere aldri se en lege og er forvirret om deres spesifikke allergi. Dette gjelder spesielt blant dem som lider av dyr dander allergier som er udiagnostisert.
  • Hvis høysnue symptomene ikke bedres med hjelp av over skranke medisiner, kan det hende du trenger reseptbelagte medisiner. Oppsøke lege umiddelbart dersom symptomene dine ikke bedres.