Digidexo.com

Om Tarsal Metatarsal Joint Pain

Tarsal metatarsal (også kalt Tarso-metatarsal eller lisfranc joint) leddsmerter oppstår der den lange foten bein (metatarsal) kontakt med foten bein nær ankelen (fotrotsbein). Smerte kan resultere fra en stamme, delvis rive av båndene, artritt, en forvridning eller til og med et brudd. Mer alvorlige skader i denne felles er vanligvis forårsaket av stump kraft som i en bilulykke, under sportsarrangementer eller fra et fall. Behandling kan variere avhengig av alvorligheten av skaden.

Identifikasjon

Siden skader i tarsal metatarsalleddet er noe uvanlig, unntatt i tilfelle av trauma, smerte folk som i dette området kan lide av bare en stamme. Leddgikt er en annen mulighet, spesielt for folk over 40. Typiske tegn for påkjenningen kan være verk, sårhet og hevelse. Leddgikt smerte kan mer akutt, og inkluderer en brennende følelse. Hvis en person mener han har pådratt seg en skade i dette området, bør han oppsøke lege og få en riktig diagnose. Kirurgi kan være nødvendig.

Efffects av Rest, Ice & Heat

Alle med Tarso-metatarsal leddsmerter bør holde av føttene i et par dager. Dette kan hindre ytterligere skade til felles og gi isen tid til å redusere betennelse og smerte. Ice er mest effektive i å redusere betennelser og smerte hvis den er komprimert mot felles med en ispose. Heving av ben kan også bidra til å redusere hevelse. Hvis hevelse og smerte avta etter noen dager, kan varmen brukes til å fremme blod (med sine helbredende egenskaper) strømme til området.

Typer medisiner

Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen og naproxen kan bidra til å redusere smerter og betennelser i Lisfranc felles. Disse medikamentene reduserer smerte ved å hemme COX-2 enzymer fra å produsere betennelse-produserende prostaglandiner, som er kroppens naturlige reaksjon på skade. For mer alvorlige smerter, kan en lege foreskrive steroider.

Typer av Non-Operative Behandlinger

Selv om det er en rift i ligament uten utvidelse mellom benene, kan ikke-operative behandlinger være effektive. En person kan plasseres i en avtagbar plastskjær (4-6 uker) for formålet med mobilitet. Dette vil ta direkte presset av det skadde området, redusere smerter og betennelser, og forsterke effekten av andre behandlinger.

I tillegg til is og anti-inflammatoriske medisiner, massasje kan bidra til å redusere noen langvarig betennelse. Massasje kan bidra til å fjerne arrvev, løse opp spenninger i leddet og fremme blodstrøm. En fysioterapeut eller fysioterapeut (Great Britain terapeut) kan hjelpe en person arbeid gjennom eventuelle rester av smerte og introdusere mobilisere teknikker for å lindre stivhet i leddet.

Fordeler med kirurgi

Kirurgi er vanligvis nødvendig når metatarsal bein er brukket eller forstuet fra felles. Smerter og hevelse kan hindre en person fra å fungere på dette punktet, og tradisjonell behandling vil bare gi varig lettelse etter beina er satt. De fleste operasjoner forsøke å redusere Tarso-metatarsal smerte ved hjelp av ledninger eller skruer. Dette gir leddbånd tid å helbrede. Ifølge aaoc.org, et nyhetsbrev utgitt av The American Academy of Family Physicians, "hvis kirurgisk reparasjon er berettiget, det bør gjøres i løpet av de første 12 til 24 timer etter skaden." Alternativt kan en operasjon være forsinket 7-10 dager for å tillate betennelse og følgesmerter å avta.