Digidexo.com

Hvordan Draw Up Insulin i en sprøyte

Insulin er et hormon som brukes av kroppen for å konvertere mat til energi. Diabetes er en tilstand der kroppen ikke produserer nok insulin eller unnlater å effektivt bruke insulinet den produserer. Som en del av det foreskrevne insulinbehandling program, mange diabetespasienter regelmessig gi seg selv insulin injeksjoner. Gjør deg kjent med riktig måte å trekke opp insulin i en sprøyte før du gir deg selv en injeksjon for første gang.

Hvordan Draw Up Insulin i en sprøyte

•  Fjern sprøyten plastlokket og ta av eventuelle ytre emballasje. Ta av beskyttelseshetten fra sprøyten og sett den til side.

Bruk en pute mettet med alkohol for å rense toppen av insulin flasken før du setter sprøyten inn i den. Ikke berør toppen av flasken når du har pyntet det.

Trekk ned stempelet til sin mørke enden når tall som tilsvarer antall insulin enheter som du trenger. Små linjer og markerer tallene sprøyten s fat, hvor avstanden mellom hver linje er typisk lik en enhet. Mellomrommene på 100-unit sprøyter er lik to enheter.

Hold stempelet i din dominerende hånd og løpet av sprøyten i ikke-dominant hånd. Plasser nålen forsiktig gjennom gummiproppen på insulin flasken. Trykk sprøyten er stempelet helt ned. Gjør du det vil pumpe luft inn i flasken og legge til rette insulin henting.

Vend insulin flasken opp ned - uten å fjerne sprøyten. På dette punktet, bør insulin flasken plasseres mellom midtre og pekefingeren på din ikke-dominant hånd; dominerende hånd bør fortsatt på stempelet. Trekk stempelet nedover inntil den når den nødvendige antall insulinenheter.

Sjekk for eventuelle luftbobler i sprøyten. Mens det ikke er noen farer forbundet med bobler, vil de føre til at du får mindre insulin deretter beregnet. For å eliminere bobler, bruke tuppen av pekefingeren på ikke-dominant hånd for å banke forsiktig på sprøyten, som vil flytte bobler til toppen. Trykk stempelet opp flere enheter; som du gjør det, bør boblene flytte inn i insulin flasken. Avslutt med å trekke stempelet ned til merket som tilsvarer den nødvendige insulin beløpet. Gjenta dette trinnet hvis flere bobler.

Skyv nålen forsiktig ut av insulin flasken.

Hint

  • Sjekk etiketten på insulin flasken for å sikre at du bruker riktig insulin type og at produktet ikke er utløpt.