Digidexo.com

Hvordan virker Topimax arbeid?

Hvordan virker Topimax arbeid?

Hva er Topimax?

Topimax, også kjent som topiramat, er reseptbelagte medisiner best kjent for sin effekt på migrene. Topiramat er en del av sulfamat-substituert monosakkarid familien. Selv om det er mer kjent for sin bruk med migrene, er Topimax også brukes til å behandle monoterapi og tilleggsbehandling epilepsi og anfall.

Slik fungerer det

Topimax fungerer før en migrene skjer, heller enn å ta medisiner etter de første tegn på en hodepine. Brukes som et forebyggende tiltak, fungerer Topimax ved å holde kjemikalier under kontroll som opphisse nervesystemet ditt. En av de antas årsakene til migrene er nerveceller som blir ivrige, forårsaker sterke smerter. Topimax jobber for å holde disse cellene under kontroll. Med beslag, denne medisinen fungerer ved å ikke tillate nervecellene til å bli så opphisset som å forårsake et anfall.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger kan være tretthet, forvirring, svimmelhet, depresjon, tretthet, tap av appetitt og nervøsitet. Andre bivirkninger kan også være til stede. For en fullstendig liste over bivirkninger, se Resources nedenfor.

Alvorlige bivirkninger

Hvis du opplever noen av følgende bivirkninger etter å ha tatt Topimax, kontakt lege umiddelbart: blodig avføring, acidose, oppkast, problemer med å bruke toalettet, uskarpt syn, alvorlig utslett og smerter i øyet.

Tilleggsinformasjon

En i 50 mennesker som tar Topimax utvikle nyrestein. (Epilepsy.com)
Utslett er vanlige bivirkninger av Topimax. Se legen din dersom et utslett oppstår å være sikker på at det er ikke et tegn på en mer alvorlig bivirkning.
Barn som tar Topimax for anfallene kan ha problemer med svetting. Barn som tar denne medisinen bør overvåkes nøye når du er utendørs i varmere vær slik at de ikke overopphetes.