Digidexo.com

Ting som kan redusere Kolesterol

Kolesterolnivå er bestemt av tre hovedfaktorer: kosthold, mosjon, genetikk. Sistnevnte faktor er en vi har ingen kontroll over, men den tidligere to kan vi endre om nødvendig. Når kolesterolnivået er høyt, sannsynligheten for hjertesykdom eller slag øker. Noen enkle atferd modifikasjoner kan bidra til lavere kolesterol og forbedre den generelle helsen.

Gå ned i vekt

Hvis du er overvektig eller veie mer enn du bør, kan dette føre til økt kolesterolnivå. Å være overvektig kan agitere metabolismen av fett. Selv om du kan bruke mindre fett i kosten din, kan du ikke se lavere kolesterol resultater før overskytende pounds har blitt utgytt. Selv miste et beskjedent beløp, slik som 5 to £ 10 kan ha en betydelig effekt på kolesterol profil. Dette vil ikke bare påvirke kolesterolet, men det kan bidra til å redusere risikoen for diabetes, så vel som lavere høyt blodtrykk.

Aerobic Exercise

Moderat fysisk aktivitet åpner en utmerket vei mot en fantastisk kolesterol profil. Kolesterol er bygget opp av to tall avledet fra HDL (god) og LDL (dårlig) kolesterol. Trening gjennomføres på moderat intensitet vil bidra til å senke LDL og trening med høy intensitet vil heve HDL kolesterol. Enhver aktivitet som øker hjertefrekvensen i minst 30 minutter om dagen fem dager i uken vil forbedre kolesterolmålinger. Engasjere seg i en aktivitet du liker, enten det er å gå, svømme, jogge, sykling. Det vil få hjertet til å pumpe og redusere risikoen for hjertesykdom.

God Fett vs. dårlig fett

Hvis du har høyt kolesterol, legen din sannsynligvis fortalt deg å redusere fettinntaket. Du bør vite, men som fett er bra og hvilke som er dårlige. Gode ​​fett inneholder enumettede og omega 3 fettsyrer. Nøtter, avokado, peanøttsmør og olivenolje er enumettet, og de hjelper lavere LDL samtidig øke HDL kolesterol. Omega 3 fettsyrer finnes i fisk som laks, sild, tunfisk og makrell. Disse lavere LDL-kolesterolet.

Mettet fett er dårlig fett som bør utelukkes fra kostholdet til noen med høyt kolesterol. Disse typer fett kan øke kolesterolnivået mer enn noen annen mat. De finnes i animalske produkter som smult, smør, fløte, ost, helmelk og rødt kjøtt.

Konsultere legen din

Hvis kolesterolnivået er på mild til moderat forhøyede nivåer, vil de fleste av livsstilsendringer og modifikasjoner nevnt ovenfor nok. Imidlertid, hvis du har alvorlig høyt kolesterol, kan det være nødvendig å ta medikamenter som statiner. Kun legen din kan fortelle deg hva slags medisiner og / eller endringer i livsstil kan være nødvendig for å bidra til lavere kolesterol. Konsultere ham før du begynner en øvelse diett, delta i alternative behandlingsformer eller ta medisiner.