Digidexo.com

Hva er sekundær diabetes?

Diabetes er karakterisert ved skader på kroppens evne til å regulere glukose og insulin. Glukose er sukker i kroppen ekstrakter fra mat til energi og insulin er hormonet ansvarlig for å levere glukose til cellene. Sekundær diabetes er navnet anvendt når tilstanden av diabetes oppstår som et resultat av en annen sykdom eller faktor.

Mulige årsaker

Sekundær diabetes kan være forårsaket av pankreatitt, en endokrin lidelse som akromegali, Knusing syndrom, en genetisk mutasjon eller en miljøfaktor som et legemiddel eller alkohol.

Varighet

Sekundære diabetes kan være midlertidig i noen tilfeller, men det kan også utvikle seg som en kronisk tilstand i alvorlige tilfeller, som for eksempel videregående diabetes som følge av total pancreatectomy.

Symptomer

Symptomer på utbruddet av sekundær diabetes inkluderer økt urinering, uforklarlig vekttap, ekstrem tørste, sen sårtilheling, nummenhet og prikking i føttene og hyppige infeksjoner.

Diagnose

Sekundær diabetes er diagnostisert akkurat som alle andre former for diabetes, ved hjelp av en glukosetest.

Relief

Sekundære diabetes kan kureres ved å behandle årsaken til lidelsen. Hvis det er et resultat av en forstyrrelse uhelbredelig, vil diabetes må kontrolleres ved hjelp av diett, mosjon og insulinbehandling.