Digidexo.com

Hva er de forskjellige typene av electroscope?

Hva er de forskjellige typene av electroscope?


Electroscopes bruke mekaniske hjelpemidler for å bidra til å oppdage elektriske ladninger i stoffer. Electroscopes har blitt skapt av ulike oppfinnere gjennom årene, ved hjelp av ulike materialer eller gi endringer i design. Men bare tre hovedtyper av electroscopes forbli populær i dag for vitenskapelig bruk og klasserom demonstrasjoner - margen ball, golf blad og spin. Electroscopes med skalaer som tillater konkrete målinger er kjent som electro eller voltmetre.

Marg Ball

En marg ball electroscope inneholder en liten lett ball av et ikke-ledende stoff som suspenderes av en silketråd festet til en isolert stativ. Objekter blir brakt nær ballen, og hvis theyâ € ™ re ladet, vil de tiltrekke seg ballen. Marg baller bli belastet når de? € ™ ve rørt en ladet objekt, slik at forskerne kan også teste polariteten av objekter basert på den kjente ball kostnad i tråd med lover polarisering. Electroscope får sitt navn fra det opprinnelige stoffet av den lette ball, marg.

Gold Leaf

Den bladgull electroscope gir større følsomhet enn den tidligere marg ball modell. Å forestille seg denne type electroscope, bildet en ledende base med en klokkeformet krukke - vanligvis av glass - over det. Opphengt fra innsiden av glasset er en messingstang med to tynne strimler av bladgull festet til enden. På toppen av glasset, i kontakt med den messing stang, ligger en liten metallplate. Personer bruker bladgull electroscope ved å berøre et element til metallplaten på toppen av glasset. Ladede elementer vil føre til at gull løv til spredt fra hverandre. Sterkere ladede elementer kan føre til den samme effekten fra kort avstand uten kontakt.

Spin

Den tredje typen electroscope er spinn electroscope. Spin electroscope brukes ofte for å demonstrere statisk elektrisitet, noe som gjør det til et fast innslag i mange science klasserom. Sentrifuge electroscope består av en ikke-ledende plate med en metallstang som stikker ut av senter. Denne stang har en vinkelrett stang festet til toppen, noe som igjen har to vinklede ender. Spin electroscope vil spinne når nærmet med et ladet element som en friksjon stang. Spin electroscope er den mest grunnleggende av alle de forskjellige electroscope typer.